Final de alegeri parlamentare

16 dec. 2016
4 voturi, medie: 2,50 din 54 voturi, medie: 2,50 din 54 voturi, medie: 2,50 din 54 voturi, medie: 2,50 din 54 voturi, medie: 2,50 din 5 (4 votes, average: 2,50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 933

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista de dimineață cu o știre care vine de peste ocean.

Dacă, după victoria lui Donald Trump la alegerile din SUA, analiștii s-au grăbit să vorbească despre o posibilă modificare a politicii NATO față de Rusia și de țările central-est europene, iată că The Associated Press, citată de news.ro, vine să anunțe că în ianuarie 2017 vin trupele americane și în România. „Statele Unite trimit trupe în Polonia, țările baltice și România luna viitoare, în vederea consolidării securității în regiune, anunță oficialii americani și polonezi în domeniul Apărării”, relatează news.ro.

Sperăm ca până atunci România să aibă și premier și guvern, care să întâmpine trupele americane.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Deocamdată,Președintele Klaus Iohannis participă  joi la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, principalele teme de pe agendă vizând gestionarea migrației, securitatea internă și externă a UE, aspecte economice, precum și relațiile externe”, anunță Administrația Prezidențială printr-un comunicat, citat de Agerpres.

Hot News prezintă rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 11 decembrie: PSD are 154 mandate la Camera Deputatilor, PNL – 69, USR – 30, UDMR – 21, ALDE – 20, PMP – 18, iar 17 deputați vor fi de la minorități, iar la Senat, PSD îi revin 67 de mandate, PNL – 30, USR – 13, UDMR – 9, ALDE – 9, PMP – 8”.  

Anunțul a fost făcut de Biroul Electoral Central.

Alegerile parlamentare nu rămân fără ecou nici în lumea justiției.

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Cristina Tarcea, a transmis un mesaj aleșilor țării, precizând că își dorește ca aceștia „să lase orice interese deoparte” și „să legifereze bine”, notează Mediafax.

Mediafax mai scrie că „Președintele ÎCCJ a declarat că peste 90% din cazurile pierdute de România la CEDO sunt cauzate de legislația proastă sau ineficientă, menționând că magistrații ar trebui să răspundă material în măsura în care ar exista o răspundere similară a Parlamentului și a Guvernului”.

Revenim la Cotroceni, acolo unde Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea lui Marius Bogdan Bulancea în funcția de procuror-șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, pe o perioadă de 3 ani”, după cum informează Administrația Prezidențială, într-un comunicat, transmis de Agerpres.

Fostul CSM și-a încheiat mandatul. Cu această ocazie, ministrul justiției, Raluca Prună, s-a pronunțat pentru o mai bună legătură între Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și magistrați, pe viitor.

Declarația sa este consemnată de news.ro: „Nu pot să spun ce nu a reușit acest Consiliu, că acest Consiliu a avut un mandat de șase ani și este al doilea Consiliu Superior al Magistraturii după ce a fost adoptată legea din 2004 și eu cred că a reușit să facă foarte multe lucruri. Sigur că mai rămân încă multe lucruri de făcut și cel mai important, din punctul meu de vedere, este o mai bună legătură cu magistrații”.

Rămânem în așteptarea anunțării noului premier și a componenței viitorului Executiv.

De altfel, se așteaptă ca în acest weekend situația desemnării noului premier să fie tranșată.

În final, consemnăm două informații utile la acest final de an.

Universul Juridic ne oferă o știre care îi privește în primul rând pe avocați: „Conducerea Tribunalului București a anunțat că, începând cu data de 03.01.2017, Secțiile civile VI-VII ale Tribunalului București își vor desfășura activitatea într-un nou sediu, situat în Municipiul București, Splaiul Independenței nr. 319 L, clădirea B – Sema Parc, sector 6. În perioada 19.12.2016 – 30.12.2016 va avea loc mutarea arhivelor curente ale acestor secții, urmând ca pentru accesul la dosare persoanele interesate să formuleze cereri scrise care se depun la registraturile secțiilor VI-VII din incinta actualului sediu, dosarele fiind apoi aduse în locația din București, bd. Unirii nr. 37, sector 3”.

Aceelași portal, Universul Juridic, scrie că „Persoanele fizice își pot plăti, din 14 decembrie 2016, obligațiile fiscale și prin intermediul www.ghiseul.ro. ANAF a finalizat procedura de achiziție publică a serviciilor de acceptare a plăților online de impozite, taxe și contribuții cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Național Electronic de Plăți (www.ghiseul.ro), și a încheiat cu trei bănci un Acord cadru valabil 32 de luni”.

Bună dimineața!

Final de alegeri parlamentare was last modified: decembrie 15th, 2016 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter