Cariera universitară şi cea de avocat se completează

19 dec. 2016
1 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 5 (1 votes, average: 1,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 496

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Bună seara. Stăm de vorbă cu dl av. Flaviu Ciopec, din Baroul Timiș.

Flaviu Ciopec: Bună seara!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Universul Juridic: Ne puteți spune câteva cuvinte despre tema prezentată în cadrul conferinței de astăzi?

Flaviu Ciopec: Da. Am salutat inițiativa d-lui decan de la Baroul Dolj, Lucian Săuleanu, de a prezenta în cadrul acestei conferințe cu mai mulți invitați – eu așa m-am gândit – practica evaziunii fiscale și jurisprudența din raza Curții de Apel Timișoara. Cel puțin, eu așa am înțeles, ca avocat, să fac, în sensul de a aduce colegilor mei și specialiștilor care au fost prezenți al conferință, câteva indicii despre cum, în probleme controversate – de aceea am și intitulat intervenția mea Aporii jurisprudențiale – adică chestiuni de inflexiune, de articulare, acolo unde s-ar impune o dezbatere sau unde anumite soluții din jurisprudență nu sunt încă satisfăcătoare.

Universul Juridic: Care considerați că sunt principalele diferențe între practica din Timișoara și cea din restul țării?

Flaviu Ciopec: Aș fi vrut să lămuresc această chestiune, inclusiv personal. Nu cred că am reușit, pentru că în esență s-au discutat lucruri la nivel general și n-am fost în măsură să-mi dau seama dacă într-adevăr diferențele sunt esențiale. În linii mari, însă, chiar dacă lucrurile s-au discutat la nivel general, am înțeles că în principiu se pun cam aceleași probleme. Dar diferențele, din păcate, n-am reușit să le depistez.

Universul Juridic: Dacă ar trebui să alegeți între cariera universitară și cea de avocat, la care dintre cele două ați rămâne?

Flaviu Ciopec: Eu alegerea asta am făcut-o demult, acum vreo 15 ani, și am hotărât să merg cu ele împreună. Acum, să repun în discuție o chestiune pe care o credeam tranșată pare un lucru foarte greu. Nu aș face lucrul ăsta pentru că realmente cred că cele două se leagă foarte mult, în sensul că ideile pe care le-am prezentat astăzi la conferință au fost idei care au venit din practica mea ca avocat, deși, evident, dacă n-aș fi avut background-ul universitar, posibil că interpretarea lor sau punerea lor în ordine sau formularea lor ca probleme de discuție n-ar mai fi fost atât de eficientă. Prin urmare, cred că cele două realmente se completează și ideea unei separări în cazul meu chiar nu se putea.

Cariera universitară și cea de avocat se completează was last modified: decembrie 14th, 2016 by Flaviu Ciopec

Recomandări

Abonează-te la newsletter