Formular 086 – Notificare pentru plata defalcată a TVA

27 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 545

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul președintelui ANAF nr. 2743/2017 pentru aprobarea modelului, conținutului și instrucțiunilor de completare ale formularului (086) „Notificare privind opțiunea de aplicare a mecanismului de plată defalcată a TVA” (intrare în vigoare: 26 septembrie 2018, M. Of. nr. 763/ 26 sep. 2017)

Formularul (086) aprobat prin acest ordin se utilizează de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 316 Cod fiscal, care optează pentru aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA în perioada 1 octombrie 2017 – 31 decembrie 2017.

Notificarea pentru plata defalcată a TVA (086) se completează în două exemplare, din care unul se va depune la registratura organului
fiscal competent ori se transmite prin poștă, cu confirmare de primire.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Persoanele impozabile care își exprimă opțiunea de a aplica mecanismul de plată defalcată a TVA, începând cu 1 octombrie 2017, vor aplica efectiv acest mecanism din ziua următoare înscrierii în Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA, afișat pe website-ul ANAF.

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, mecanismul de plată defalcată a TVA se va aplica, în mod obligatoriu, de către toate persoanele înregistrate în scop de TVA în România (inclusiv de persoanele impozabile nerezidente).

Formular 086 – Notificare pentru plata defalcată a TVA was last modified: octombrie 9th, 2017 by Emilian Duca

Recomandări

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter