Formularul 100 – Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat

13 Mar 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 564

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

OPANAF nr. 869/2017 privind modificarea și completarea OPANAF nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă (intrare în vigoare la 10 martie 2017).

Acest ordin modifică OPANAF nr. 587/2016 cu referire la conținutul formularului 100 „Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat”. Astfel:

1. Se elimină din formular impozitul pe construcții.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

2. Se adaugă următoarele poziții:

a) impozit specific unor activități (conform art. 1 și art. 8 din Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități)
– se declară de către persoanele juridice române conform art. 8 din Legea nr. 170/2016;
– declarația se depune până la termenul de plată prevăzut de lege (semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare semestrului sau până la data încheierii perioadei impozabile pentru contribuabilii care încetează să existe în cursul anului – art. 8 din Legea nr. 170/2016).

b) impozit pe veniturile din pensii (conform art. 132 Cod fiscal)
– se declară de către plătitorii de venituri din pensii conform art. 132 C. fisc.;
– pentru acest impozit, termenul de depunere a declarației este lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare perioadei de raportare.

3. Se precizează că, atunci când termenul de declarare a obligațiilor de plată se împlinește în data de 25 decembrie, obligațiile fiscale se vor declara până la 21 decembrie. În situația în care data de 21 decembrie este o zi nelucrătoare, declararea se va face până în ultima zi lucrătoare anterioară aceste date.

4. Acest ordin se aplică începând cu obligațiile aferente lunii februarie 2017.

Formularul 100 – Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat was last modified: martie 13th, 2017 by Emilian Duca

Recomandări

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter