Formularul 110 pentru regularizare/restituire impozit în plus

11 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 412

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul președintelui ANAF nr. 2779/2017 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 110 „Declarație de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reținut la sursă’’ (intrare în vigoare: 6 octombrie 2017, M. Of. nr. 793/ 6 oct. 2017)

Prin OPANAF nr. 2779/2017 este introdus formularul 110 „Declarație de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reținut la sursă”.

Acest formular va fi utilizat pentru regularizarea sumelor reprezentând impozit pe venit reținut la sursă cu sumele restituite de către plătitor beneficiarului de venit, conform art. 170 C.proc.fisc, respectiv în cazul în care:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

a) S-a retinut un impozit mai mare decât cel legal datorat; sau
b) Se prezintă certificatul de rezidență fiscală ulterior efectuării plății.

Formularul 110 se completează și se depune de către plătitorii care efectuează regularizarea sumelor restituite beneficiarilor de venit cu obligațiile fiscale de același tip datorate în perioada fiscală în care sa efectuat restituirea acestor sume.

Declarația se depune pentru perioada fiscală în care s-a efectuat restituirea sumelor beneficiarului de către plătitor, în cadrul termenului de prescripție a dreptului de a cere restituirea sumelor, conform art. 219 C.proc.fisc.

Declarația se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creanțelor fiscale datorate de plătitor, în format PDF cu fișier XML atașat, pe suport CD, însoțit de formatul hârtie, semnat conform legii sau se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

Formularul 110 pentru regularizare/restituire impozit în plus was last modified: octombrie 11th, 2017 by Emilian Duca

Recomandări

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter