Recomandări
-
Organizarea şi funcționarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – modificări (H.G. nr. 95/2016)
-
Monitoarele Oficiale nr. 267, 267Bis, 268, 269, și 270 din 8 aprilie 2016
-
Precizări cu privire la regimul fiscal aplicabil persoanelor juridice a căror activitate este sub incidenţa impozitului specific, precum şi obligaţiile declarative şi de plată ale acestor contribuabili
Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!
Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!
Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!
Ordinul președintelui ANAF nr. 2779/2017 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 110 „Declarație de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reținut la sursă’’ (intrare în vigoare: 6 octombrie 2017, M. Of. nr. 793/ 6 oct. 2017)
Prin OPANAF nr. 2779/2017 este introdus formularul 110 „Declarație de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit reținut la sursă”.
Acest formular va fi utilizat pentru regularizarea sumelor reprezentând impozit pe venit reținut la sursă cu sumele restituite de către plătitor beneficiarului de venit, conform art. 170 C.proc.fisc, respectiv în cazul în care:
a) S-a retinut un impozit mai mare decât cel legal datorat; sau
b) Se prezintă certificatul de rezidență fiscală ulterior efectuării plății.
Formularul 110 se completează și se depune de către plătitorii care efectuează regularizarea sumelor restituite beneficiarilor de venit cu obligațiile fiscale de același tip datorate în perioada fiscală în care sa efectuat restituirea acestor sume.
Declarația se depune pentru perioada fiscală în care s-a efectuat restituirea sumelor beneficiarului de către plătitor, în cadrul termenului de prescripție a dreptului de a cere restituirea sumelor, conform art. 219 C.proc.fisc.
Declarația se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creanțelor fiscale datorate de plătitor, în format PDF cu fișier XML atașat, pe suport CD, însoțit de formatul hârtie, semnat conform legii sau se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță.