Gheorghe Florea: „Apărarea apărării” este permanentă!

11 apr. 2016
3 voturi, medie: 3,67 din 53 voturi, medie: 3,67 din 53 voturi, medie: 3,67 din 53 voturi, medie: 3,67 din 53 voturi, medie: 3,67 din 5 (3 votes, average: 3,67 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 760
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

La finele Congresului Avocaților 2016, președintele U.N.B.R., avocat dr. Gheorghe Florea, a acordat postului UJTV un scurt interviu cu privire la lucrările Congresului.

Iată cum a motivat președintele U.N.B.R. actualitatea temei Congresului – „Apărarea apărării”:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

„Tema apărării este permanentă! În realitate, „Apărarea apărării” înseamnă apărarea cetățeanului care apelează la avocat, pentru a fi, la rândul său, apărat. În consecință, este o temă <<gingașă>>, pentru că se discută despre avocați și în legătură cu ei, dar în același timp este o temă cu o foarte mare importanță socială. În perioada în care guvernele sunt constrânse de evoluția evenimentelor să ia măsuri pentru asigurarea securității cetățeanului, în condițiile în care criza economico-financiară a afectat și structurile instituționale și restricțiile bugetare s-au mărit și în condițiile în care populația însăși este încă sub imperiul modificărilor survenite, ca urmare a unei crize financiare, apărarea se află  în situația în care fie e slăbită, fie e în permanent trează și, în consecință, trebuie să ia atitudine față de măsuri care limitează drepturi și libertăți, în numele ocrotirii securității persoanei sau care limitează accesul la justiție, situație discutată foarte mult în Congres, inclusiv sub aspectul fiscalizării justiției, dar și cu privire la acordarea ajutorului social pentru o pătură socială defavorizată, în legătură cu care însăși Guvernul României adoptă un pachet de măsuri pentru combaterea sărăciei”.

Gheorghe Florea, Congresul Avocatilor 2016

👍Vezi detalii privind desfășurarea Congresului avocaților 2016!

Gheorghe Florea: „Apărarea apărării” este permanentă! was last modified: mai 5th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter