[UPDATE: CCR: E nevoie de prag pentru neglijenţa în serviciu] Graficul dezbaterilor privind pragul la abuzul în serviciu va fi stabilit azi

7 iul. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 384

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 7 iulie 2017: CCR: E nevoie de prag pentru neglijența în serviciu

Curtea Constituțională cere ca Parlamentul să impună un prag al prejudiciului și pentru neglijența în serviciu informează.

Judecătorii CCR au stabilit că și această infracțiune, ca și abuzul în serviciu, trebuie definită mai clar. Astfel, este acuzată de neglijență în serviciu persoana care a încălcat legea și a produs un anume prejudiciu prin faptele sale.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În acest moment, nici la abuz și nici la neglijența în serviciu nu există prag valoric de la care fapta intră sub incidența Codului penal.

Judecătorii constituționali consideră că legea este astfel lipsită de claritate și predictibilitate.

În controversata OUG 13, fostul ministru al Justiției introdusese un prag al prejudiciului de 200.000 de lei.

Sursa informației


Tudorel Toader a declarat joi că în cursul zilei de vineri va stabili graficul dezbaterilor publice privind modalitatea de aplicare a deciziei Curții Constituționale referitoare la abuzul în serviciu, el refuzând să vorbească despre un prag al prejudiciului în acest caz și spunând că nimic nu este exclus sau stabilit din start potrivit informațiilor furnizate de Digi24.

„Astăzi voi stabili graficul dezbaterilor publice cu privire la modalitatea de punere în aplicare a deciziei Curții Constituționale privind abuzul în serviciu. Pragurile rezonabile pot fi praguri diferite. […] Dar, eu nu am un prag acum pe care să îl scot din buzunar și să zic «ăsta-i pragul». El va rezulta în urma dezbaterilor” a declarat Tudorel Toader după cum scrie Mediafax.

Fostul ministru a declarat că se va consulta în acestă privință cu „societatea civilă, cu profesioniștii dreptului, cu orice cetățean care are un interes de a participa la aceste dezbateri pentru a găsi acel prag rezonabil pentru a face distincția intre contravențional și penal” potrivit Digi24.

În motivarea deciziei CCR se menționeză: „Curtea subliniază că legiuitorul are obligația de a reglementa pragul valoric al pagubei și intensitatea vătămării dreptului sau interesului legitim rezultate din comiterea faptei în cuprinsul normelor penale referitoare la infracțiunea de abuz în serviciu, pasivitatea acestuia fiind de natură să determine apariția unor situații de incoerență și instabilitate, contrare principiului securității raporturilor juridice în componenta sa referitoare la claritatea și previzibilitatea legii” conform Mediafax.

 

[UPDATE: CCR: E nevoie de prag pentru neglijența în serviciu] Graficul dezbaterilor privind pragul la abuzul în serviciu va fi stabilit azi was last modified: iulie 7th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter