Grindeanu, exclus din PSD

16 iun. 2017
2 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 5 (2 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 350

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ce se întâmplă cu Guvernul României este cu adevărat spectaculos. Criza declanșată în urma evaluării, pare să nu ia sfârșit.

„Premierul Sorin Grindeanu a avut joi mai multe întâlniri oficiale la Palatul Victoria. El a discutat cu Wolfgang Buchele, președintele Comitetului Economiei Germane pentru Europa de Est, Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării, și cu Stanislaw Tillich, iar unii și-au manifestat susținerea pentru premier. Primul oficial străin care a exprimat o opinie privitoare la situație tensionată din Guvernul României a fost Stanislaw Tillich, prim-ministrul landului Saxonia. Menționând faptul că România are nevoie de „stabilitate în actualul context european”, liderul german i-a transmis lui Sorin Grindeanu „felicitări pentru decizia de aseară” (aceea de a nu demisiona)”, scrie Cotidianul.

În plină criză, premierul Sorin Grindeanu l-a primit azi, la Palatul Victoria, cu onoruri militare pe prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel. Acesta a fost primit tot azi și de președintele Iohannis.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Potrivit Cotidianul, premierul Sorin Grindeanu a declarat azi într-o conferință cu omologul său luxemburghez, Xavier Bettel, cu care s-a întâlnit la Guvern că: „situația politică va fi rezolvată săptâmana viitoare, constituțional și respectând toate legile, pentru că așa funcționează un stat de drept și un stat membru UE, asa cum este România”.

„Îmi doresc cât mai rapid să se încheie această perioadă de criză politică. Este esențial să transmitem încredere și investitorii să vină să investească în economia românească”, a mai afirmat Grindeanu, mai scrie Cotidianul.

Mai mulți miniștri din cabinetul Grindeanu au demisionat sau au fost demiși.

Cotidianul menționează și situația ministrului Jianu din cabinetul Grindeanu.

„Răsturnare de situație pe scena politică! Augustin Jianu, ministrul Societății informaționale, anunță că nu a demisionat din Guvern. După o discuție avută cu premierul Grindeanu, acesta afirmă că vrea să lucreze în continuare pentru România”, notează Cotidianul.

Soarta lui Sorin Grindeanu pare pecetuită, dat afară din PSD, va fi supus unei moțiuni de cenzură a propriului partid.

„Pentru că a refuzat să demisioneze din fruntea Guvernului, conducerea PSD l-a exclus pe Sorin Grindeanu din partid, iar luni va depune moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Aritmetica arată că PSD și ALDE au o majoritate sigură, însă Victor Ponta și Daniel Constantin încearcă să atragă oameni de partea lui Grindeanu. UDMR ar putea înclina decisiv balanța”, explică Adevărul.

„Guvernul există atât timp cât premierul este în funcție, chiar dacă toți miniștrii au demisionat. Potrivit legii, Guvernul pică în cazul în care premierul își dă demisia – și automat trântește tot Cabinetul – sau prin moțiune de cenzură. Premierul a spus că demisionează numai dacă președintele Klaus Iohannis promite că va desemna viitorul premier tot de la PSD. Însă președintele nu poate să cheme PSD și ALDE la consultări – deci să facă această promisiune – atât timp cât, din punct de vedere constituțional, există un premier în funcție”, mai scrie Adevărul. 

„Victor Ponta va intra în guvernul Grindeanu, preluând funcția de secretar general. Ponta trebuie să opteze în două săptămâni dacă păstrează funcția de deputat sau pe cea de secretar general al guvernului”, scrie DC News.

„Secretariatul General al Guvernului este cel care trimite la Monitorul Oficial decretele guvernamentale. În conferința de seara trecută, premierul Grindeanu a indicat tuturor să urmărească Monitorul Oficial, în sensul că va apărea decizia numirii lui Victor Ponta în funcția de secretar general al Guvernului. Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că Secretariatul refuză să trimită documentele la Monitorul Oficial”, mai arată DC News

În condițiile refuzului trimiterii documentelor către Monitorul Oficial, toate demersurile premierului rămân blocate.

Deocamdată, lupta Grindeanu-Dragnea se mută din sediile Guvernului și al PSD pe Facebook.

„Grindeanu a postat pe Facebook, vineri, o fotografie cu hashtag #dragneademisia, pe fundal negru. Ulterior, fostul premier Victor Ponta a distribuit fotografia, fără niciun alt comentariu. Joi seară Grindeanu i-a cerut lui Dragnea să își asume criza politică, precizând că, după ce liderul PSD va demisiona, va demisiona și el din funcția de prim-ministru”, notează Cotidianul.

Războiul celor doi, Dragnea și Grindeanu, se va tranșa săptămâna viitoare în Parlament.

Actualitatea externă este deschisă de o informație bombă.

„Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri că verifică informații potrivit cărora l-ar fi ucis pe liderul grupării Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi la sfârșitul lui mai, într-un atac aerian în apropiere de orașul sirian Rakka, scriu agențiile ruse de presă, citate de Reuters. Coaliția antijihadistă condusă de Statele Unite a anunțat că nu poate să confirme informația lansată de Rusia”, notează News.ro.

La est de România,Dodon promite că nu va permite „românizarea” Republicii Moldova”, scrie Adevărul.

„Sunt cel puțin patru chestiuni principiale care nu pot fi supuse discuțiilor. Este vorba de statalitatea Republicii Moldova, adică orice încercare de „românizare” sau de lichidare a statalității pentru mine este un subiect tabu. Aici alte opțiuni nu pot fi, aici e și istoria Moldovei și totul împreună. Aceste probleme le vom apăra până la capăt”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la NTV-Moldova. Cea de-a doua chestiune care nu poate fi negociată este neutralitatea: „Eu sunt categoric contra unor blocuri, NATO etc. Moldova nu va supravețui dacă va juca geopolitic, pur și simplu o vor distruge și nu va rămâne nimic din noi. De aceea, neutralitatea este a doua problemă care nu poate fi pus discutată”, mai arată Adevărul. 

Seară frumoasă!

Grindeanu, exclus din PSD was last modified: iunie 16th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter