Guvernul a adoptat lista contravențiilor ce intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017, precum și modelul planului de remediere

26 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 704

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informației publicate pe site-ul Guvernului (www.gov.ro), în data de 25 ianuarie 2018, Guvernul a adoptat, prin hotărâre, lista contravențiilor ce intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017, precum și modelul planului de remediere.

Astfel, potrivit art. 10 din Legea prevenirii se prevede faptul că, începând cu data intrării în vigoare a respectivei legi, prin derogare de la prevederile O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare, pentru constatarea și sancționarea contravențiilor menționate în hotărârea prevăzută mai jos se aplică dispozițiile respectivei legi.

Vezi și Legea prevenirii nr. 270/2017

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În ceea ce privește sancțiunile aplicate potrivit prevederilor respectivei legi, acestea se completează cu prevederile O.G. nr. 2/2001, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare.

În aplicarea respectivei legi, contravențiile, precum și modelul planului de remediere care se anexează la procesul-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, care se adoptă în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a acestor prevederi.

Totodată, conform art. 11, respectiva lege intră în vigoare la 20 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, cu excepția dispozițiilor art. 10 referitoare la faptul că în aplicarea acestei legi, contravențiile, precum și modelul planului de remediere care se anexează la procesul-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, care se adoptă în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a acestor prevederi. Astfel, prevederile menționate intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României.

Pentru a vedea mai multe informații cu privire la actele adoptate în ședința de Guvern din data de 25 ianuarie 2018, vizitați site-ul oficial al Guvernului (www.gov.ro).

Guvernul a adoptat lista contravențiilor ce intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017, precum și modelul planului de remediere was last modified: ianuarie 26th, 2018 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter