Guvernul a decis să renunțe la reconsiderarea activităților independente în activități dependente (Comunicat UNBR)

29 mai 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 927

Despre

  • Modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal
  • Independența profesiei de avocat
  • Gheorghe Florea, președintele UNBR

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pe site-ul UNBR a fost publicat un comunicat prin care se anunță faptul că H.G. nr. 367/2015 privind modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal (M. Of. nr. 373 din 28 mai 2015), nu mai conține dispoziția prevăzută în proiect,  care abroga punctul 1 din acest act normativ, potrivit căreia  ”(…) Activitățile desfășurate în mod independent, în condițiile legii, care generează venituri din profesii libere, precum și drepturile de autor și drepturile conexe definite potrivit prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, nu pot fi reconsiderate ca activități dependente (…)”.

„Astfel, această excepție rămâne în vigoare și organul de inspecție fiscală nu va  putea reconsidera veniturile obținute din desfășurarea unei profesii liberale ca fiind exercitate în mod dependent, care ar fi permis încadrarea profesiei de avocat în șablonul relațiilor de tip „angajat-angajator”, specifice Codului muncii, cu încălcarea flagrantă a principiului independenței avocatului și cu consecințe grave asupra înfăptuirii statului de drept.

Această corecție a actului normativ este, în mare măsură, și un rezultat al eforturilor depuse de UNBR de a explica autorităților, prin scrisori deschise și memorii, că o asemenea concepție încalcă principiul independenței profesiei de avocat și contravine legilor în vigoare.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

UNBR a solicitat, în mai multe rânduri, armonizarea proiectelor din legislația fiscală cu legislația specială care guvernează profesia de avocat, prin luarea în considerare a particularităților organizării și funcționării aceastei profesii liberale, prevăzute prin lege și care exclude aplicarea pentru avocați a unui regim juridic propriu celui reglementat de Codul Muncii”.

Comunicatul este semnat de  av. dr. Gheorghe Florea, președintele UNBR.

Accesați sursa informației pe site-ul UNBR (www.unbr.ro).

Guvernul a decis să renunțe la reconsiderarea activităților independente în activități dependente (Comunicat UNBR) was last modified: mai 29th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter