Guvernul a modificat Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere

28 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 619

Despre

  • 27 ianuarie 2016
  • Ședință de Guvern
  • Ordonanță pentru modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Conform comunicatului de presă publicat pe site-ul Guvernului (www.gov.ro), în ședința din 27 ianuarie 2016, Guvernul a adoptat o ordonanță pentru modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere (M. Of. nr. 45 din 28 ianuarie 2003; cu modif. ult.).

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Guvernului, o modificare adusă de respectiva ordonanță constă în faptul că certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conțină mențiuni din care să rezulte că acesta nu a fost condamnat pentru unele infracțiuni.

Astfel, este precizat în mod explicit faptul că din certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist și al managerului de transport în regim de taxi și închiriere trebuie să rezulte că aceștia nu au fost condamnați pentru următoarele infracțiuni:

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

– infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice;

– infracțiuni privind traficul și consumul de droguri;

– infracțiuni contra vieții, sănătății și integrității corporale;

– infracțiuni privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile;

– infracțiuni contra libertății și integrității sexuale;

– infracțiuni contra patrimoniului.

De asemenea, este menționat și faptul că Ministerul Transporturilor va reglementa prin norme existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere. Pentru a obține respectivul certificat, managerul de transport în regim de taxi și închiriere trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care și:

– absolvirea liceului (cu sau fără diplomă de bacalaureat);

– participarea la curs și promovarea unui examen.

Certificatul de competență profesională va avea o valabilitate de 10 ani.

Pentru a vedea respectivul comunicat de presă, vizitați site-ul Guvernului (www.gov.ro).

Guvernul a modificat Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere was last modified: ianuarie 28th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter