Guvernul vrea să răscumpere acţiunile de la şantierul Daewoo Mangalia

11 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 333

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Premierul Tudose a fost invitat, ieri seară, la Antena 3. Astăzi, presa reia o mare parte dintre declarațiile sale pe diverse teme de interes public.

Referindu-se la modificările legilor justiției, potrivit News.ro, premierul Tudose a declarat: „Legile nu au ajuns la Guvern niciodată, din diverse considerente, unul dintre ele fiind de natură tehnică. Din Parlament, nu puteau ieși fără avize de la Comisia de la Veneția, care se întrunea în ianuarie a.c. În ianuarie 2017, a fost scandalul că de ce au fost făcute noaptea ca hoții în Guvern și nu a fost o dezbatere în Parlament, care este forul democratic suprem al țării, și ăsta a fost al doilea considerent al Coaliției, că așa a vrut strada din România, ca Parlamentul să lucreze”.

„Primul ministru a mai spus că nu se poate pronunța, dacă legile justiției sunt bune sau nu, și că acest lucru îl va decide CCR”, mai scrie News.ro.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

News.ro mai scrie că președintele Iohannis s-a adresat Curții Constituționale, în legătură cu modificările aduse Legii administrației publice locale.

„Președintele Klaus Iohannis a sesizat, joi, Curtea Constituțională (CCR) în privința Legii de modificare a Legii administrației publice locale, ce instituie o nouă procedură referitoare la validarea, ulterior constituirii consiliului local, a mandatelor de consilier local. Președintele consideră că această lege cuprinde reglementări neclare, imprecis redactate, ce contravin normelor și principiilor constituționale și încalcă prevederile mai multor articole ale Constituției”, notează agenția menționată anterior.

„Guvernul, prin Ministerul Economiei, vrea să răscumpere acțiuni de la Daewoo Mangalia pentru a deschide un șantier naval al statului, unde ar putea fi construite fregate pentru Armată”, scrie azi Adevărul.

„Guvernul a trimis deja sud-coreenilor de la Daewoo o scrisoare prin care anunță că vor să-și exercite dreptul de preempțiune. În noiembrie, Damen Shipyards Group anunțau că sunt dispuși să plătească aproape 26 milioane de dolari în schimbul pachetului majoritar de acțiuni la Șantierul Daewoo din Mangalia, tranzacția – deja aprobată de Consiliul Concurenței – urmând să fie perfectată ulterior. Acționarul majoritar al Șantierului Naval Mangalia (51%) este compania sud-coreeană Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd., 49% din acțiuni aparținând societății Șantierul Naval 2 Mai Mangalia”, arată Adevărul.

Programul Prima Casă în 2018 este o altă temă dezbătută azi de Cotidianul. Guvernul alocă anul acesta, pentru acest program, mai puțini bani decât anul trecut.

„Banii alocați Programului Prima Casă sunt în fiecare an mai puțini. În 2018, fondurile vor fi de 2 miliarde de lei, cu 25% mai mici comparativ cu 2017. Suma maximă pentru anul trecut a fost de 2,67 de miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei, stabiliți prin strategia programului, plus 175,5 milioane de lei, rămași nealocați din 2016. Bugetul a fost stabilit încă de acum doi ani, când s-a prevăzut, prin hotărâre de guvern, ca fondurile să fie reduse treptat, ajungând în 2021 la 1,5 miliarde de lei. Suma maximă acordată în prezent pentru achiziția unei locuințe este de 66.000 de euro, pentru imobilele noi, și de 54.000 de euro, pentru cele vechi. Avansul este de 5%, mai mic decât în cazul contractării unui împrumut obișnuit, situație în care sumele depuse la început ajung la 15-20% din valoarea creditului. Datorită facilităților oferite, circa 80% din împrumuturile ipotecare sunt accesate prin acest program”, mai scrie Cotidianul.

Rămânem în domeniul economic și răsfoim presa din Republica Moldova, acolo unde investițiile olandeze le-au devansat pe cele rusești.

„La finele trimestrului trei al anului 2017, lider după stocul investițiilor directe, capital propriu acumulat era Olanda, urmată de Spania, în timp ce Rusia, care până în 2016 era principalul investitor, se află abia pe locul șase, scrie mold-street.com. Schimbări esențiale se atestă și la categoria «Stocul investițiilor directe, capital propriu acumulat» (stocuri calculate conform valorii de bilanț, distribuția pe țări în baza investitorului nemijlocit), unde lider a ajuns Olanda, depășind cu puțin Spania. Urmează Franța, Cipru, România și, abia pe locul șase, se găsește Rusia”, scrie Unimedia.info

„Stocul investițiilor directe în sectorul bancar lider rămâne Italia, urmată de Cipru, Franța, România, Olanda, Germania, Austria, Grecia, Irak și SUA”, mai arată Unimedia.info.

Transnistria – parte a statului moldovean – este preocupată de alegerile din Rusia și de apropierea de statul rus.

„Regiunea transnistreană planifică deschiderea a 24 de secții de votare pentru cetățenii ruși, pentru a participa la alegerile prezidențiale din Rusia, din 18 martie 2018, scrie novostipmr.com”, citat de Unimedia.info.

„«Acest eveniment va determina în multe privințe viața statului nostru pentru viitorii șase ani. Dezvoltarea noastră viitoare depinde de activitatea noastră, de exprimarea voinței și de înțelegerea importanței acestui eveniment», a declarat șeful comisiei electorale a regiunii transnistrene, Elena Gorodețkaia”, mai notează Unimedia.info.

În timp ce economia Moldovei face pași către UE, Transnistria caută umbrela economică a Rusiei.

În finalul Revistei, revenim la București, acolo unde British School of Bucharest a dat startul programului de burse pentru anul academic 2018-2019, în care oferă burse de până la 100% din taxa de școlarizare. La British School of Bucharest studiază elevi de aproximativ 50 de naționalități.

„Pot aplica pentru acest program toți elevii cu vârste cuprinse între 13-16 ani, care își doresc să studieze la British School of Bucharest și, astfel, să descopere excelența educației britanice. Înscrierile se pot face până pe 17 ianuarie 2018, ora 17.00. Procesul de selecție include testări la matematică, engleză, un test de abilități cognitive, precum și un interviu cu reprezentanții școlii”, scrie DC News.

Seară frumoasă!

Guvernul vrea să răscumpere acțiunile de la șantierul Daewoo Mangalia was last modified: ianuarie 11th, 2018 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter