Concursul de ocupare a posturilor vacante de grefier la instanţele judecătoreşti şi la parchetele de pe lângă acestea: modificări aduse prin Hotărârea CSM nr. 53/2015

12 feb. 2015
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1718

Despre

  • M. Of. nr. 105 din 10 februarie 2015
  • Concurs de ocupare a posturilor vacante de grefier
  • Hotărârea CSM nr. 53/2015

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de grefier la instanțele judecătorești și la parchetele de pe lângă acestea a fost aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 126/2007, publicată în M. Of. nr. 233 din 4 aprilie 2007. Acesta a mai suferit ulterior modificări, cea mai recentă modificare fiind adusă prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 53/2015, publicată în M. Of. nr. 105 din 10 februarie 2015.

Prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 53/2015 a fost modificat art. 24 alin. (3) din Regulament.
 
Vom prezenta respectiva modificare, în cele ce urmează:
 
 
Modificarea art. 24 alin. (3) din Regulament 
 
Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 24 alin. (3) prevedea faptul că, pentru ocuparea posturilor vacante de tehnician criminalist, dispozițiile respectivului regulament se aplică în mod corespunzător.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări,  art. 24 alin. (3) va avea următorul conținut:

Pentru ocuparea posturilor vacante de tehnician criminalist, dispozițiile prezentului regulament se aplică în mod corespunzător. În cadrul probei practice se va include verificarea următoarelor cunoștințe și abilități:

– realizarea fotografiilor și video-filmărilor judiciare;

– realizarea schițelor/desenelor la scară;

– fixarea fotografică și video și/sau a mijloacelor materiale de probă;

– stabilirea poziției obiectelor prin relaționare cu repere;

– descrierea obiectelor în detaliu (natură, culoare, formă, dimensiuni, stare de agregare);

– marcarea pe schiță sau pe desene prin simboluri sau scriptic;

– efectuarea înregistrărilor audio/video în ambiental și a declarațiilor persoanelor, conform dispozițiilor Codului de procedură penală;

– efectuarea de copii ale suporților ce conțin informații în format digital (CD/DVD);

– transferul de informații de la un mediu de stocare la altul”.

Concursul de ocupare a posturilor vacante de grefier la instanțele judecătorești și la parchetele de pe lângă acestea: modificări aduse prin Hotărârea CSM nr. 53/2015 was last modified: februarie 12th, 2015 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter