Hotărâri CEDO cu privire la percheziția la sediile profesionale ale avocaților

25 iun. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1612

Despre

  • Percheziția sediului unei firme de avocați
  • Corespondența confidențială dintre avocat și client
  • Hotărâri CEDO

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pe site-ul UNBR au fost publicate două hotărâri CEDO, pronunțate în 2015, ce condamnă perchezițiile urmate de confiscări engrosiste de calculatoare și documente de la sediul firmelor de avocați.

Respectivele Hotărâri CEDO sunt:

• Hotărârea CEDO din 2.04.2015, Cazul Vinci contra Franței – CEDO condamnă confiscarea nediferențiată de documente care conțin corespondența confidențială dintre avocat și client, în cadrul unei inspecții derulate de Departamentul pentru concurență, la sediul a două societăți comerciale.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

• Hotărârea CEDO din 12.02.2015, Cazul Yuditskaya contra Rusia – CEDO condamnă perchezițiile la sediul firmei de avocați și sechestrarea computerelor tuturor avocaților din societate. Încălcarea secretului profesional. Încălcarea art. 8 din Convenție referitor la respectarea vieții private și a secretului corespondenței.

CEDO condamnă confiscarea nediferențiată de documente care conțin corespondența confidențială dintre avocat și client, în cadrul unei inspecții derulate de Departamentul pentru concurența la sediul a două societăți comerciale.

Consultați sursa informației, site-ul UNBR (www.unbr.ro).

Hotărâri CEDO cu privire la percheziția la sediile profesionale ale avocaților was last modified: iunie 26th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter