ÎCCJ va sesiza CCR cu privire la neconstituționalitatea O.U.G. nr. 14/2017

8 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 224

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

ÎCCJ a decis să sesizeze CCR în legătură cu posibila neconstituționalitate a O.U.G. nr. 14/2017, prin care a fost abrogată celebra O.U.G. nr. 13/2017 – potrivit HotNews.

👍Vezi și Aprobarea O.U.G. nr. 14/2017 privind abrogarea O.U.G. nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și pentru modificarea Codului de procedură penală (proiect)

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis vineri, 8 septembrie 2017, să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la O.U.G. nr. 14/2017, în urma solicitării venite din partea fostei șefe a DIICOT, doamna Alina Bica – arată și Agerpres.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Avocații lui Bica și Teodorescu au arătat că Ordonanța prin care se dezincrimina infracțiunea de abuz în serviciu, a fost adoptată fără respectarea Constituției: „Dacă O.U.G. 13 ar fi rămas în vigoare, s-ar fi aplicat principiul legii mai favorabile și abuzul în serviciu ar fi fost abrogat, adică tocmai infracțiunea de care este acuzată clienta mea”, a susținut avocatul fostei șefe a DIICOT, care a depus și o serie de argumente în scris – conform Cotidianul.

Procurorul DNA s-a opus sesizării CCR cu acesta chestiune și a arătat că, dacă ar fi declarată neconstituțională O.U.G. nr. 14/2017, ar intra în vigoare automat O.U.G. nr. 13/2017.

După deliberări de aproximativ 20 de minute, președinta completului doamna jud. Lucia Rog a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională – informează News.ro.

👍Vezi și [UPDATE: CCR dă undă verde „legii grațierii mascate”] Avocatul Poporului motivează decizia de a ataca la CCR O.U.G. nr. 13/2017

ÎCCJ va sesiza CCR cu privire la neconstituționalitatea O.U.G. nr. 14/2017 was last modified: septembrie 8th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter