Impozite locale. Activitatea desfășurată de zilieri

23 mai 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 499

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

I. Legea nr. 107/2017 pentru modificarea art. 456 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (intrare în vigoare: 22 mai 2017)

Legea nr. 107/2017 modifică art. 456 din Codul fiscal. Potrivit modificărilor aduse, casele parohiale sunt scutite de la impozitul/taxa pe clădiri.

II. Legea nr. 105/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri (intrare în vigoare: 22 mai 2017)

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Legea nr. 52/2011 privind activitatea desfășurată de zilieri a fost modificată prin Legea nr. 105/2017. Astfel:

a) zilierii pot presta activități pentru același beneficiar pe o perioadă mai mare de 90 zile dacă desfășoară aceste activități:
(i) în domeniul creșterii animalelor în sistem extensiv prin pășunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor; și
(ii) în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităților acreditate.

Perioada nu poate depăși însă 180 zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

b) pentru zilierii care prestează activități în domeniul creșterii animalelor în sistem extensiv prin pășunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, Registrul de evidență a zilierilor se va întocmi săptămânal.

c) plata zilierului se poate face de către beneficiarii acestor activități și lunar (până acum plata se efectua la sfârșitul zilei sau la sfârșitul săptămânii), dar numai atunci când perioada activității desfășurate depășește 30 zile.

Impozite locale. Activitatea desfășurată de zilieri was last modified: mai 23rd, 2017 by Emilian Duca

Recomandări

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter