Impunerea profesiei practicienilor în insolvență la nivel local și noile reglementări fiscale

15 dec. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 325

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Reporter: Bună ziua, suntem la Oradea, la Seminarul de Pregătire a Practicienilor în Insolvență, împreună cu doamna președintă Daniela Zăpodeanu. Bună ziua, d-na președintă.

Daniela Zăpodeanu: Bună ziua sau poate, chiar, deja „Bună seara!”, după o zi grea, dar frumoasă.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Reporter: Felicitări pentru conferința organizată astăzi la Oradea. Înțeleg că este o conferință tradițională pentru filiala Bihor. Ce a avut special această ediție?

Daniela Zăpodeanu: Da, am să fac un comentariu și la prima parte și am să și răspund, nu ocolesc răspunsul. Da, este tradițională, chiar înainte de a prelua eu filiala de acum zece ani, am găsit această tradiție, am continuat-o și cred că a fost un singur an în care n-am făcut conferință, dar am compensat în anul următor cu două. Așa că putem să numărăm, după cei zece ani, și cele zece conferințe. Trecând peste asta, mi s-a părut astăzi ceea ce chiar au observat participanții, adică ceva foarte viu, ceva foarte activ. O participare activă a celor din sală la fiecare curs al lectorilor. Întrebări, cred că n-a plecat nici unul fără întrebări, și nu una, ci chiar multe, încât înainte de pauza de prânz abia i-am oprit. Și, mai mult decât atât, mi s-a părut chiar partea a doua o încheiere sau o îmbinare a soluțiilor practice, pe lângă dezbaterile teoretice care au dominat în prima parte a cursului. La urma urmei, avem nevoie și de aceste soluții, pentru că legea nu poate să cuprindă tot ceea ce întâlnim noi în practică.

Reporter: Un subiect în continuare actual este cel legat de insolvența persoanei fizice. Ce ne puteți spune despre acest aspect legislativ?

Daniela Zăpodeanu: Nu va intra în vigoare. În această formă, concepută ca un amalgam între executori, Oficiul Protecției Consumatorului… va fi dificil de aplicat. Cred că de asta și-au dat seama și autoritățile competente, să pună în aplicare. Am auzit, chiar, că se lucrează la o nouă formulă, care să înlocuiască cu totul, sau aceasta revizuită… În această formă nu este funcțională.

Reporter: Au fost publicate în Monitorul Oficial noile reglementări fiscale care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Care este poziția dumneavoastră în legătură cu acestea?

Daniela Zăpodeanu: Cred că și cursul de astăzi a atins, tangențial, subiectul acesta. Cred că ar trebui să respectăm chiar Codul fiscal, care spune că înainte cu 6 luni trebuie să anunțăm orice modificare. Nu vreau să repet, se mediatizează foarte mult, argumentele țin, clar, de planul pe care și-l face orice antreprenor. Dincolo de asta, probabil că unele modificări sunt bune, dar sunt prea rapid introduse, iar unele chiar nu au rost – și n-am să ocolesc, trecerea contribuțiilor este chiar o măsură fără rost. Pentru că tot agentul economic va plăti, prin urmare la fel de greu îl vom obliga să plătească sau la fel de ușor. Deci nu e o soluție bună.

Reporter: Sunteți la al treilea mandat în calitate de președinte de filială UNPIR. Care au fost cele mai importante realizări în această calitate și care sunt planurile de viitor în activitatea filialei pe care o conduceți?

Daniela Zăpodeanu: Acum îmi dau seama că am început eu cu asta, fără să vreau… Cred că am încercat să impunem organismul profesional – sper că am și reușit – să creăm o bună reputație, să încercăm să izolăm cazurile care nu ne avantajează, să spun așa, ca să rămânem într-un ton elegant, chiar prin sancționări ale instanței de disciplină. Impunerea profesiei m-a preocupat constant, la nivel local. Da, am avut și realizări de natură materială, am reușit să avem un spațiu al nostru, care este chiar frumos, primitor, suntem invidiați de alte organisme profesionale, invidiați pozitiv, cu siguranță. Cred că ar trebui să facem asta – ca să impunem profesia trebuie să avem și o infrastructură pe măsură. Nu putem să avem pretenții dintr-o cocioabă. Nu avem cum. Și ce planuri de viitor avem? Asta este tendința, de a scoate în evidență doar aspectele pozitive și a încerca să le anihilăm pe cele negative din cadrul profesiei.

Reporter: Mulțumim pentru invitația făcută și pentru minutele alocate.

Daniela Zăpodeanu: Și eu mulțumesc foarte mult pentru această colaborare, cu siguranță o voi continua.

Impunerea profesiei practicienilor în insolvență la nivel local și noile reglementări fiscale was last modified: decembrie 15th, 2017 by Zăpodeanu Daniela

Recomandări

Despre autor:

Zăpodeanu Daniela

Zăpodeanu Daniela

Este președinta Filialei Bihor a Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România.

Abonează-te la newsletter