Incident fără precedent la Ambasada României din Budapesta

15 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 376

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Presa scrie astăzi despre incidentul care a avut loc ieri, la Ambasada României din Budapesta.

„Ambasadorul Ungariei la București a fost convocat la MAE după ce membri ai «Mișcării celor 64 de comitate» au acoperit emblema Ambasadei României la Budapesta cu drapelul secuiesc, ministerul considerând inacceptabile astfel de gesturi și făcând apel la autoritățile ungare să asigure inviolabilitatea și integritatea sediilor misiunilor românești și personalului”, notează News.ro.

„Ministerul Afacerilor Externe își manifestă preocuparea față de atitudinea provocatoare a Mișcării «Celor 64 de comitate» și condamnă producerea unor astfel de incidente, care au ca scop defăimarea simbolurilor naționale. MAE consideră că săvârșirea unor asemenea acte de către anumite persoane sau organizații, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabilă și contravine spiritului și prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice. MAE lansează un apel către autoritățile ungare de a asigura inviolabilitatea și integritatea localurilor misiunii României și a personalului său și, în acest scop, va avea o discuție cu ambasadorul Ungariei la București”, anunță azi MAE, într-un comunicat, anunță aceeași sursă.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Relațiile dintre România și Ungaria s-au tensionat și după remarcile premierului Tudose în urma rezoluției comune a formațiunilor maghiare din România, care vizau susținerea autonomiei Ținutului Secuiesc.

„Șeful comisiei pentru afaceri externe a parlamentului de la Budapesta a convocat o reuniune specială pentru marți după-amiază, de la ora locală 15.00 (16.00 GMT), cu privire la remarcile «inacceptabile și impardonabile» ale premierului român, Mihai Tudose, a anunțat luni grupul parlamentar al partidului de guvernământ, Fidesz, transmite MTI”, citat de Agerpres.

„Remarcile premierului român despre eforturile de autonomie ale etnicilor maghiari au fost respinse cu fermitate de ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, care l-a convocat, vineri, pe ambasadorul român la Budapesta, menționează agenția ungară. Peter Szijjarto a afirmat că remarcile premierului român implicând, «practic, amenințarea cu execuția a unei comunități etnice și a reprezentanților săi», sunt «complet inacceptabile și incompatibile cu valorile europene și cu secolul al XXI-lea». Potrivit site-ului parlamentului ungar, comisia pentru afaceri externe va avea o reuniune comună cu comisia de coeziune națională. Întrunirea celor două comisii a fost solicitată și de Partidul Socialist, de opoziție, duminică, mai notează MTI”, citat de Agerpres.

Dacă săptămâna trecută scriam despre estimările Băncii Mondiale în legătură cu economia României, azi, presa aduce în discuție o analiză Bloomberg în legătură cu România.

„«Beneficiile vieții în economia cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană ar putea să nu mai dureze prea mult pentru români. În pofida faptului că Guvernul a mărit într-un mod extravagant salariile din sectorul public și a redus impozitele, bogăția țării balcanice – calculată după activele nete ale cetățenilor ca parte din venitul disponibil – rămâne la fel ca acum cinci ani», arată Bloomberg”, citată de Gândul.info.

„Pentru unii (n.n. – dintre români), câștigurile acoperă doar cheltuielile esențiale de zi cu zi, inclusiv alimente și haine – lucru de înțeles într-o țară a cărei condiții de viață se află printre cele mai grele din UE. (…) Puțini români își investesc profitul în active pe termen lung, cum ar fi apartamentele”, mai arată sursa citată.

„«UE estimează că economia României va crește cu 4,4% în 2018 după ce în 2017 a depășit creșterile celorlalte țări din blocul comunitar. Dar apar primele semne ale unei presiuni asupra cetățenilor: inflația s-a apropiat de 4% în decembrie, iar banca centrală a început deja să majoreze ratele dobânzilor, care fuseseră blocate la un nivel minim record începând cu anul 2015. S-ar putea să fie deja prea târziu să economisească suficienți bani pentru a amortiza o eventuală lovitură», mai arată Bloomberg”, citată de Gândul.info.

Chiar dacă avem creștere economică, și datoria externă a României crește.

„Datoria externă totală a crescut cu 1,4 miliarde de euro în perioada ianuarie-noiembrie, iar datoria pe termen lung a însumat 69,3 miliarde de euro la 30 noiembrie (73,5% din totalul datoriei externe), în scădere cu 0,4% față de 31 decembrie 2016, a comunicat luni Banca Națională a României (BNR)”, arată Mediafax.

La București, PSD încearcă să își facă ordine în partid, dar despre acest subiect vom comenta mâine. PSD-ul este în criză.

La sud de România, în Grecia, măsurile de austeritate au scos lumea în stradă.

„Mai multe sindicate din Grecia au declanșat, luni, greva în semn de protest față de măsurile de austeritate impuse de către guvern, iar transportul public este grav afectat în capitala Atena”, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Seară frumoasă!

Incident fără precedent la Ambasada României din Budapesta was last modified: ianuarie 15th, 2018 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter