Informarea Comisiei Europene privind transpunerea parțială a Directivei 2013/11/UE („Directiva SAL”) în România

17 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 723

Despre

  • Listele naționale de entități SAL vor fi comunicate Comisiei Europene
  • România a notificat până în prezent o transpunere parțială a Directivei SAL

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Comisia Europeană a transmis Consiliului de Mediere o informare cu privire la aplicarea Directivei 2013/11/UE privind soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum și transpunerea parțială de către România a listei naționale cu entități SAL către Comisie. Vă redăm, în continuare, informarea Comisiei Europene, publicată de Consiliul de Mediere:

„Stimați domni Șuștac și Mitroi,

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Vă mulțumim pentru scrisoarea dvs. din data de 18 iunie 2015 adresată Comisarului Věra Jourová. Comisarul Jourová m-a rugat să vă răspund în numele dumneaei. Îmi cer scuze pentru acest răspuns venit cu întârziere.

Directiva 2013/11/UE privind soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum («Directiva SAL») obligă statele membre să se asigure că consumatorii își pot depune la o entitate SAL litigiile contractuale împotriva comercianților. Statele membre sunt libere să decidă pe care entitate SAL sau pe care entități SAL se va (vor) baza pentru a îndeplini această obligație. Entitatea SAL sau entitățile SAL pe care statele membre o (le) aleg pentru infrastructurile naționale SAL ale acestora va (vor) fi inclusă (incluse) în liste naționale de entități SAL care vor fi comunicate Comisiei Europene. Numai astfel de entități de soluționare a litigiilor a căror conformare cu cerințele de calitate stipulate în Directiva SAL a fost verificată pot fi incluse pe listele respective.

România a notificat până în prezent o transpunere parțială a Directivei SAL; o listă națională cu entități SAL nu a fost comunicată încă. Comisia Europeană va examina cu atenție punerea în aplicare adecvată a Directivei SAL în toate statele membre în contextul așa-numitului proces de verificare a transpunerii care se derulează în prezent.

Sper că aceste informații sunt utile.

Cu stimă,
Eduard HULICIUS
Membru al Cabinetului

Comisia Europeană
Cabinetul Comisarului Věra Jourová
Justiție, Consumatori și Egalitate de Gen”.

Sursa informației este Consiliul de Mediere (www.cmediere.ro).

Informarea Comisiei Europene privind transpunerea parțială a Directivei 2013/11/UE („Directiva SAL”) în România was last modified: noiembrie 16th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter