Îngrijorări

18 nov. 2016
4 voturi, medie: 1,25 din 54 voturi, medie: 1,25 din 54 voturi, medie: 1,25 din 54 voturi, medie: 1,25 din 54 voturi, medie: 1,25 din 5 (4 votes, average: 1,25 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 931

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

„Europa ar putea eșua și este în pericol să se destrame”, a declarat joi premierul francez Manuel Valls cu ocazia unei vizite la Berlin, adăugând că este nevoie ca Germania și Franța să se implice mai mult în proiectele europene, scrie Reuters, citată de Mediafax. Această previziune sumbră a premierului Valls vine după victoria lui Donald Trump în SUA, care potrivit declarațiilor aceluiași premier francez, va determina ascensiunea partidelor de dreapta în Europa.

Cu toate temerile liderilor europeni, Trump nu pare dispus să lase estul Europei fără apărare. „Președintele ales al SUA, Donald Trump, l-a asigurat pe președintele polonez, Andrzej Duda, că Washingtonul va continua să sprijine Polonia, inclusiv în chestiunile militare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al președinției de la Varșovia, Marek Magierowski”, scrie Agerpres, care citează agenția PAP.

Ce va urma? Deocamdată „Armata română va cumpăra transportoare blindate produse în România de o asociere între gigantul german din industria de apărare, Rheinmetall, și o firma românească”, a anunțat joi premierul Dacian Cioloș, la Europa FM.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Guvernul Cioloș a sărbătorit, fără fast, un an de guvernare. De altfel, premierul Cioloș a dat și o replică contestatarilor săi, arătând că într-adevăr guvernul său este „guvernul zero corupție”.

Mediafax face o radiografie exactă a situației bugetului României în guvernarea Cioloș: „Ca execuție bugetară, Cabinetul Cioloș se prezintă, deocamdată, cu un echilibru solid între presiunile tot mai mari ce se pun pe cheltuieli (măsurile de protecție socială și de continuare a creșterilor salariale, dar și necesarul de investiții) și pe venituri (scăderile de TVA, de impozite, taxe, accize și contribuții sociale). Deficitul bugetar în primele 9 luni – 3,7 miliarde de lei – a fost mai mic de 0,5% din PIB, în condițiile acestor presiuni, fiind aproape la jumătatea celui înregistrat de guvernul anterior, care scăzuse însă drastic investițiile pentru a ecrana cheltuielile”.

Agerpres scrie despre activitatea, poate a celui mai important ministru din guvernul Cioloș, ministrul justiției, Raluca Prună. Ziariștii scriu că aceasta a anunțat miercuri adoptarea de către Guvern a unei ordonanțe de urgență care reglementează activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, apreciind că prin acest act normativ s-a urmărit aducerea DIICOT „în oglindă la nivelul DNA”.

Mediafax scrie despre ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 la TVR.

„Un număr de 11 mandate de aducere au fost puse în aplicare în urma perchezițiilor efectuate, joi, la sediul Societății Române de Radiodifuziune (SRR), precum și la sediul și punctul de lucru al unei societăți comerciale cu care instituția a desfășurat relații comerciale, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Sectorului 1 București”– notează ziariștii de la Mediafax.

O condamnare spectaculoasă vine și de la Înalta Curte de Casație și Justiție. „Fostul europarlamentar, Adrian Severin, s-a predat, miercuri, la Poliția Capitalei, după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 4 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență, precizează DGPMB” – scriu ziariștii de la Agerpres.

Universul Juridic anunță noi modificări legislative. S-a promulgat Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică (modificare), precum și alte acte normative.

Ultima știre vine din Cotidianul: „Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor sculpturii „Cumințenia Pământului”, a declarat pentru News.ro că data la care statul român va semna actul de vânzare-cumpărare, cu valoarea de 11 milioane de euro, cu moștenitorii operei lui Constantin Brâncuși, a fost amânată pentru 20 decembrie, în urma solicitării venite din partea Guvernului”.

Bună dimineața!

Îngrijorări was last modified: noiembrie 17th, 2016 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter