INM selectează judecători pentru participarea la un seminar cu tema „Convenţia Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor” – Bucureşti, 7-8 aprilie 2016

16 mart. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 551

Despre

  • Judecătorii cu grad de tribunal
  • Documente necesare
  • Termen-limită pentru înscrieri: 21 martie 2016

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014 CSM implementează, în parteneriat cu Administrația Instanțelor din Norvegia, Ministerul de Justiție din Polonia, Ministerul de Justiție din Cehia, Administrația Instanțelor din Lituania, proiectul „Convenția Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor”, finanțat prin fondul pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale la nivelul programului RO 24 „Întărirea capacității judiciare și cooperare”.

Proiectul are ca obiectiv general facilitarea aplicării practice a hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, în particular cu referire la redactarea hotărârilor judecătorești.

În cadrul proiectului, în perioada 7-8 aprilie 2016, la București, se va organiza al doilea seminar din cadrul proiectului, în cadrul căruia se vor dezbate aspecte privind motivarea hotărârilor judecătorești în cauzele penale.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Seminarul va trata specificul invocării jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului în domenii acoperite de articolul 2 (dreptul la viață), articolul 3 (dreptul de a nu fi supus torturii), articolul 5 (dreptul la libertate și siguranță), articolul 6 (dreptul la un proces echitabil) și articolul 8 (dreptul la respectarea vieții private, domiciliului și corespondenței).

Limba de lucru a seminarului este limba română, iar lucrările seminarului se vor desfășura sub următoarea formă:

  • o conferință în data de 7 aprilie 2016, la care vor participa 20 de judecători români, alături de judecători din Lituania, Cehia, Polonia și Norvegia;
  • grupuri de lucru cu caracter practic, în data de 8 aprilie 2016, la care vor participa 10 judecători români, alături de judecători din Lituania, Cehia, Polonia și Norvegia.

Costurile de transport și cazare (1 noapte) pentru un număr de maxim 10 participanți români vor fi suportate din bugetul proiectului, pentru participarea la seminarul organizat la București.

Judecătorii cu grad de tribunal care doresc să participe sunt rugați să depună o scrisoare de intenție, însoțită de următoarele documente:

Participanții selectați vor primi la adresele de e-mail indicate, în timp util, informații detaliate privind agenda, materialele de curs și orice alte detalii relevante.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită, în format electronic, până la data de 21 martie 2016, documentele menționate mai sus, în atenția doamnei Călina GHIȚULESCU, consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe, email: [email protected], telefon 021.319.81.89, fax: 021.311.69.44.

Sursa informației este INM (www.inm-lex.ro).

INM selectează judecători pentru participarea la un seminar cu tema „Convenția Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor” – București, 7-8 aprilie 2016 was last modified: martie 15th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter