INM. Selecția unui expert din mediul academic în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie civilă/dreptul familiei

16 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 250

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 15 martie 2017, INM anunță inițierea unei proceduri pentru selecția unui expert din mediul academic în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie civilă/dreptul familiei în cadrul proiectului „Research on the Implementation of Brussels II Regulation in the First Instance Courts of the EU”, finanțat de către Direcția Generală Justiție a Comisiei Europene (DG-Justice).

Proiectul își propune să contribuie la implementarea Regulamentului (CE) Nr 2201/2003 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești – Bruxelles II și se va derula în perioada noiembrie 2015 – octombrie 2017.

Concret, în cadrul proiectului vor fi examinate hotărâri ale instanțelor/secțiilor de dreptul familiei în câte două judecătorii din 3 țări diferite: Franța, Italia și România. Fiecare stat partener va selecta un student/un auditor de justiție, care va realiza o cercetare preliminară, la nivelul judecătoriilor, prin examinarea hotărârilor emise în materie matrimonială, cu scopul de a afla dacă Regulamentul Bruxelles II a fost pus în aplicare, care sunt provocările cu care au fost confruntate instanțele în aplicarea acestuia și modul în care aceste provocări au fost depășite.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Un comitet științific, alcătuit din doi experți de nivel înalt – unul provenind din mediul academic și un practician – va elabora metodologia de cercetare, va supraveghea munca auditorului și va analiza rezultatele cercetării.

Activitățile proiectului își propun să realizeze:
a) o cercetare comprehensivă prin care se va încerca analiza modului de implementare a Regulamentului Brussels II la nivelul instanțelor de prim nivel (judecătorii), încercând totodată identificarea nevoilor de formare profesională în acest domeniu;
b) 5 întâlniri ale comitetului științific (cu durata de 2 zile fiecare);
c) un simpozion internațional în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele cercetării derulate (documentul va fi tradus și în limba română).

Proiectul este în curs de desfășurare, acesta debutând în noiembrie 2015 și fiind în prezent finalizată o parte dintre primele două activități.

Cerințe minime de calificare:
1. Studii superioare absolvite cu diplomă de licență în științe juridice;
2. Experiență profesională efectivă de minimum 3 ani în domeniul de specialitate cerut (cooperare judiciară internațională în materie civilă/dreptul familiei), calculată de la data numirii în funcția de cadru didactic universitar;
3. Cel puțin 3 lucrări de specialitate publicate (articole, studii, cursuri, manuale, tratate) în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie civilă/dreptul familiei;
4. Cunoștințe avansate de limba engleză sau franceză.

Pentru mai multe informații legate de proiect și condițiile de înscriere puteți accesa anunțul oficial al INM și Caietul de sarcini.

INM. Selecția unui expert din mediul academic în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie civilă/dreptul familiei was last modified: martie 16th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter