INM va reevalua instituțiile cu caracter de noutate introduse în noile coduri în materie penală și civilă

26 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1155

Despre

  • Două grupuri de lucru
  • INM nu are posibilitatea de a elabora texte de modificare sau completare a normelor din noile coduri, ci va semnala aspectele relevante privind tematica în discuție
  • Eventualele propuneri vor fi transmise până la data de 20.03.2016

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

INM anunță în mod public faptul că, la solicitarea CSM, va efectua în perioada următoare, sub egida sa, reevaluarea instituțiilor cu caracter de noutate introduse în noile coduri în materie penală și civilă, din perspectiva respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și a concordanței acestora cu Constituția României, în lumina practicii recente a instanței de contencios constituțional.

În vederea efectuării activității menționate INM a constituit două grupuri de lucru: unul privind Codul penal și Codul de procedură penală și unul privind Codul civil și Codul de procedură civilă.

Grupurile de lucru vor formula propuneri ce vor fi transmise CSM, în urma analizei instituțiilor cu caracter de noutate introduse în noile Coduri în materie penală și civilă, efectuată din perspectiva respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și a concordanței acestora cu Constituția României, în lumina practicii recente a Curții. Având în vedere lipsa cadrului legal și instituțional necesar, INM nu are posibilitatea de a elabora texte de modificare sau completare a normelor din noile coduri, ci va semnala aspectele relevante privind tematica în discuție.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În vederea asigurării caracterului complet și transparent al analizei, adresăm invitația publică ca specialiștii în domeniile care fac obiectul activității grupurilor de lucru să transmită eventualele propuneri privind tematica analizată, până la data de 20.03.2016, la adresele de mail ale persoanelor de contact indicate mai jos, care asigură secretariatul celor două grupuri de lucru:

  • pentru Grupul de lucru privind Codul civil și Codul de procedură civilă – doamna Elena Ruxandra Stan, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, e-mail [email protected], telefon 0214076243;
  • pentru Grupul de lucru privind Codul penal și Codul de procedură penală – domnul Tudor Grigoroaia, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, e-mail [email protected], telefon 0214076292.

Sursa informației este INM (www.inm-lex.ro).

INM va reevalua instituțiile cu caracter de noutate introduse în noile coduri în materie penală și civilă was last modified: februarie 25th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter