Conferință Conferința regională de insolvență

824       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Cum a fost] INPPI și INM. Conferința regională de insolvență (Timișoara, 13 octombrie 2017) 📅 13 octombrie 2017 Timișoara [Cum a fost] INPPI și INM. Conferința regională de insolvență (Timișoara, 13 octombrie 2017)

Data 13 octombrie 2017
Locația Hotel Timișoara, str. Mărășești nr. 1-3

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 18 octombrie 2017: Cum a fost

Vineri, 13 octombrie, Sala Atena a Hotelului Timișoara a găzduit Conferința Regională de Insolvență, organizată de Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență și Institutul Național al Magistraturii, cu sprijinul Editurii Universul Juridic și UNPIR Filiala Timiș.

În debutul conferinței, doamna Simona Maria Miloș, Președinte INPPI a punctat importanța unui dialog susținut cu toate instituțiile implicate în procedeura insolvenței, subliniind în special semnarea unor protocoale de colaborare cu ANEVAR și cu Corpul Consultanților Fiscali, ambele semnate în cursul acestui an. Al doilea discurs introductiv a aparținut domnului prof. univ. dr. jud. Florin Moțiu, reprezentant al INM în cadrul conferinței, care a explicat rolul INM în organizarea și susținerea acestor seminarii de pregătire.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

După momentul discursurilor introductive au început prelegerile conferinței, prima secțiune fiind moderată de Simona Maria Miloș, Președinte INPPI, în care prof. univ. dr. Florin Moțiu (judecător, Curtea de Apel Timișoara, formator INM) a prezentat tema „Aspecte practice privind deschiderea procedurii insolvenței la cererea debitoarei”, urmat fiind de Șermer Simona Silvana (practician în insolvență), cu tema „Vânzarea de sub sechestru penal: prevederi neclare și drepturi neștiute ale practicianului”. Panelul a fost completat de jud. dr. Csaba Bela Nasz (Președinte Judecătoria Sânnicolau Mare), care a vorbit despre „Activitățile curente în procedura insolvenței profesioniștilor” și de Andreea Deli Diaconescu (practician în insolvență, membru în Consiliul INPPI) – „Întinderea și regimul juridic al garanției având ca obiect creanțe din contracte în derulare”.

Cea de-a doua secțiune a conferinței l-a avut ca moderator pe prof. univ. dr. Florin Moțiu, panel în carul căruia au susținut prelegeri Geanina Oancea (practician în insolvență, membru în Consiliul de conducere al INPPI), Alina Zechiu (practician în insolvență, membru în Consiliul științific al INPPI) și Stan Tîrnoveanu (Prim-Vicepreședinte UNPIR). Temele puse în discuție au fost „Contractele în derulare. Contractul de leasing”, „Contractul de antrepriză în construcții, în insolvență” și „Între așteptările proiectului de directivă europeană privind ameliorarea legislației referitoare la restructurările preventive și unele opreliști existente în legislație”.

Ultimul panel al zilei a fost compus din jud. dr. Daniela Deteșan (Tribunalul Caraș-Severin) și Daniel Barbu – practician în insolvență, membru în Consiliul de conducere al INPPI) și a fost moderat de dr. Flavia Crăciun (practician în insolvență, președinte Filiala UNPIR Timiș) și prof. univ. dr. Radu Bufan (membru în Consiliul științific al INPPI). Între temele puse în discuție amintim „Câteva aspecte practice legate de anularea actelor frauduloase ale debitoarei în insolvența profesioniștilor” și „Lichidarea voluntară”.


INPPI, în parteneriat cu INM organizează Conferința regională de insolvență”, Timișoara.

Evenimentul va avea loc la Hotel Timișoara, str. Mărășești nr. 1-3, sala Atena, în data de 13 octombrie 2017, începând cu ora 09.30.

Acreditare INPPI: 10 puncte de pregătire profesională

Lectori și moderatori:

1. Av. Simona Maria Miloș – Președinte INPPI;
2. Prof. univ. dr. Florin Moțiu – judecător/Curtea de Apel Timișoara, formator INM;
3. Vasile Godîncă-Herlea – practician în insolvență, membru în Consiliul de conducere al INPPI: „Atribuții și răspunderi ale practicianului în insolvență nereglementate de legea insolvenței: arhivare, obligații de mediu, ținere contabilitate”;
4. Dr. Csaba Bela Nasz – judecător/ președinte Judecătoria Sânnicolaul Mare: „Activitățile curente în procedura insolvenței profesioniștilor”;
5. Andreea Deli Diaconescu – practician în insolvență, membru în Consiliul INPPI: „Întinderea și regimul juridic al garanției având ca obiect creanțe din contracte în derulare”;
6. Prof. univ. dr. Radu Bufan – membru în Consiliul științific al INPPI;
7. Geanina Oancea – practician în insolvență, membru în Consiliul de conducere al INPPI: „Contractele în derulare. Contractul de leasing”;
8. Alina Zechiu – practician în insolvență, membru în Consiliul științific al INPPI;
9. Av. Stan Tîrnoveanu – prim-vicepreședinte UNPIR;
10. Dr. Flavia Crăciun – practician în insolvență, președinte filiala UNPIR, Timiș;
11. Anca Cristina Buta – judecător/Curtea de Apel Timișoara: „Despre procedura civilă, interes și oportunitate în procedura insolvenței. Spețe”;
12. Dr. Daniela Deteșan – judecător /Tribunalul Caraș-Severin: „Câteva aspecte practice legate de anularea actelor frauduloase ale debitoarei în insolvența profesioniștilor”;
13. Daniel Barbu – practician în insolvență, membru în Consiliul de conducere al INPPI: „Lichidarea voluntară”.

Înscrierea se poate face și la adresa de e-mail: [email protected].

Înscrierea la Conferință se face în limita locurilor disponibile.

Locul desfășurării evenimentului: Hotel Timișoara, sala Atena, (Timișoara, str. Mărășești, nr. 1-3, jud. Timiș).

Date de contact: [email protected] | 021 327.56.96

În continuare, redăm programul conferinței:

[Cum a fost] INPPI și INM. Conferința regională de insolvență (Timișoara, 13 octombrie 2017) was last modified: octombrie 25th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter