Înregistrarea în BNP a programelor de aplicație externă interfațate cu aparatele de marcat eletronice fiscale

6 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 171

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial (www.casedemarcat.ici.ro), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică a dat publicității detaliile privind descrierea procesului în vederea înregistrării programelor de aplicație externă interfațate cu aparatele de marcat eletronice fiscale prevăzute la art. 17 lit a), b), e) și f) din Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 28/1999 de către operatorii economici cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin H.G. nr. 479/2003, (rep. M. Of. nr. 348 din 25 aprilie 2005; cu modif. ult).

Potrivit art. 18 alin. (6) din respectivele normele metodologice„Programele de aplicație externe interfațate cu aparatele de marcat electronice fiscale prevăzute la art. 17 lit. a), b), e) și f) trebuie să fie înregistrate în Biblioteca națională de programe prevăzută de H.G. nr. 1.621/2003 pentru organizarea și funcționarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, cu modificările și completările ulterioare, specificând datele de identificare a aplicației, precum și modelele de echipamente fiscale omologate cu care se interfațează”.

În baza respectivelor dispoziții, operatorii economici care vor solicita înscrierea în Biblioteca Națională de Programe, trebuie să depună la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București – începând cu data de 6 februarie 2018 – următoarele documente:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

– cererea prin care se solicită înregistrarea în cadrul BNP a unui program de aplicație externă interfațat cu aparatele de marcat electronice fiscale;
– copia cărții de identitate a celui care depune solicitarea de înscriere în BNP;
– copia certificatului de înregistrare eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului pentru operatorul economic solicitant;
– taxa de înregistrare (200 EUR fără TVA pentru o perioadă de 5 ani).

Dacă cererea de înregistrare în BNP a unui program de aplicație externă se va depune simultan cu dosarul pentru avizarea tehnică a aparatului de marcat electronic fiscal cu care se interfațează programul de aplicație externă, în cazul în care se va respinge avizarea tehnică a aparatului de marcat electronic fiscal, acest lucru nu presupune returnarea contravalorii serviciului de înregistrare în BNP a programului.

Sursa informației

Înregistrarea în BNP a programelor de aplicație externă interfațate cu aparatele de marcat eletronice fiscale was last modified: februarie 6th, 2018 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter