Întâlnirea conducerii ÎCCJ cu delegaţia Curţii Federale a Districtului de Est din SUA

25 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 627

Despre

  • Doamna judecător dr. Livia Stanciu
  • Doamna judecător Gene E. K. Pratter
  • Necesitatea continuării reformelor legislative din România

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Joi, 19 noiembrie 2015, doamna judecător dr. Livia Stanciu, președintele ÎCCJ, a primit vizita doamnei Gene E. K. Pratter, judecător la  Curtea Federală a Districtului de Est, Pennylvania, Statele Unite ale Americii, potrivit comunicatului de presă publicat de Înalta Curte.

Din partea ÎCCJ au mai participat doamna Simona Cristea, magistrat asistent dr., coordonator al Compartimentului de Relații Internaționale și doamna Florentina Guțu, specialist I.T., Direcția Legislație, Studii, Documentare și Informatică juridică a ICCJ.

Din partea Ambasadei SUA a participat doamna Marisa Mac Isaac, consilier la secția politică a ambasadei.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Președintele ÎCCJ  a prezentat aspecte legate de organizarea, funcționarea și competențele secțiilor Înaltei Curți, a Completelor de 5 judecători, a Completului competent să judece recursul în interesul legii, a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, numirea și competențele judecătorilor, procedura numirii președintelui instanței supreme.

Discuțiile au evidențiat importanța respectării independenței justiției și a rolului pe care aceasta îl ocupă în statul de drept, consolidarea capacității instituționale și procesul de reformă a sistemului judiciar.

În cadrul întâlnirii, doamna judecător Livia Stanciu a evidențiat buna colaborare dintre instituțiile judiciare, punând un accent deosebit pe necesitatea continuării reformelor legislative din România.

De asemenea, președintele ICCJ a făcut o prezentare a programelor internaționale ale Înaltei Curți, cu referiri detaliate la portalul de jurisprudență al UE și programul de jurisprudență francofonă al AHJUCAF.

Sursa informației este ÎCCJ (www.scj.ro).

Întâlnirea conducerii ÎCCJ cu delegația Curții Federale a Districtului de Est din SUA was last modified: noiembrie 24th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter