Întâlnirea preşedintelui ÎCCJ cu delegaţia Ambasadei Republicii Franceze în România

12 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 468

Despre

  • Doamna judecător dr. Livia Doina Stanciu
  • Domnului François Saint-Paul
  • Reforma sistemului judiciar
  • Aspecte de interes reciproc cu privire la sistemele judiciare din cele două state

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Marți, 9 februarie 2016, președintele ÎCCJ, doamna judecător dr. Livia Doina Stanciu a primit vizita domnului François Saint-Paul, Ambasador al Republicii Franceze, la București.

Din delegație a mai făcut parte doamna Mona Popescu, magistrat de legătură în cadrul Ambasadei Republicii Franceze la București.

Din partea ÎCCJ, au mai participat doamna Simona Cristea, magistrat-asistent dr., coordonator al Compartimentului Relații Internaționale și doamna Florentina Guțu, specialist IT în cadrul Direcției Legislație, Studii, Documentare și Informatică Juridică.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În cadrul întâlnirii, au avut loc discuții referitoare la structura ÎCCJ, competența conferită instanței supreme prin legile de organizare judiciară, impactul modificărilor legislative asupra specializării judecătorilor instanței, dar și aspecte referitoare la reforma sistemului judiciar.

Au fost vizate, totodată, aspecte de interes reciproc cu privire la sistemele judiciare din cele două state, necesitatea continuării parteneriatelor specifice activității judiciare, prin organizarea de vizite ale magistraților din cele două țări și organizarea de conferințe comune.

De asemenea, s-a evidențiat importanța respectării independenței justiției, a reputației profesionale a magistraților, având în vedere rolul pe care justiția îl ocupă în statul de drept.

Sursa informației este ÎCCJ (www.scj.ro).

Întâlnirea președintelui ÎCCJ cu delegația Ambasadei Republicii Franceze în România was last modified: februarie 11th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter