A se acorda o atenție deosebita pregătirii juriștilor în materie de mediu, având în vedere dificultățile înregistrate în practică

25 mai 2016
1 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 5 (1 votes, average: 1,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 498
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu ocazia desfășurării Conferinței mondiale „Protecția mediului prin dreptul penal” ce a avut loc în perioada 18-20 mai 2016, la București, Universul Juridic a profitat de reuniunea atâtor personalități importante din sfera dreptului și a obținut interviuri cu unele dintre acesta. Vă invităm să urmăriți interviul acordat de către domnul prof. univ. dr. Mircea Duțu:

Am înregistrat doleanțele formulate de reprezentata Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de a se acorda o atenție deosebita pregătirii juriștilor în materie de mediu, având în vedere dificultățile înregistrate în practică de organele statului abilitate cu aplicarea Legii Mediului, a legislației în materie de mediu, inclusiv din perspectiva constatării contravențiilor și infracțiunilor.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În adevăr, în prezent se înregistrează, din acest punct de vedere, un fel de impas, în sensul că activitatea Gărzii de mediu și a celorlalte organisme însărcinate cu constatarea și aplicarea contravențiilor sau sesizarea infracțiunilor este îngreunată de specificul domeniului, pentru că acesta nu este atât cât se cere de bine perceput de către instanțele judecătorești și, în consecință, activitatea de constatare și sancționare a contravențiilor sau infracțiunilor lasă mult de dorit din perspectiva rolului pe care acestea trebuie să le aibă în prevenirea și combaterea faptelor grave de aducere atingere protecției mediului.

A se acorda o atenție deosebita pregătirii juriștilor în materie de mediu, având în vedere dificultățile înregistrate în practică was last modified: mai 24th, 2016 by Mircea Duțu

Despre autor:

Mircea Duțu

Mircea Duțu

Este Președinte al Universității Ecologice București și Director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter