Putem spera la o primă inițiativă a legiuitorului de a se gândi la elaborarea, în perspectivă, a unui cod contravențional

25 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 603
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic prezintă o serie de interviuri cu o parte dintre vorbitorii anunțați la Conferința Națională „Procesul Contravențional – Actualitate, Perspective”. Vă invităm să urmăriți interviul acordat de către domnul av. Mircea Ursuța:

Orice judecător sau orice avocat, la început de drum, începe cu această materie (n.r.: dreptul contravențional). Nu ai cum să nu faci o plângere contravențională, nu ai cum să nu judeci, mai ales dacă ești judecător stagiar, acest gen de cauze pe o situație care nu este pe deplin clarificată, pentru că deși legislația este de 40 de ani, există controverse în practică și doctrină. Anumite curți de apel aplică, spre exemplu, înlăturarea sancțiunii complementare, în baza art. 6 a Convenției Europene a Drepturilor Omului, pe când în alte instanțe nici nu s-a auzit de asemenea interpretare jurisprudențială și nu știu dacă una sau cealaltă dintre aceste două practici sunt corecte, dar, din păcate, nu sunt cunoscute peste tot, iar rolul acestei Conferințe este tocmai să aducă la un numitor comun, să realizeze, la nivel național, măcar o expunere a problemelor.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Este logic că în cele 5-6-10 ore de conferință nu o să putem epuiza, dar este de asemenea important ca aceste probleme măcar să fie ridicate, să fie cunoscute și, de ce nu, putem spera la o primă inițiativă a legiuitorului de a se gândi la elaborarea, în perspectivă, a unui cod contravențional, pentru că suntem una dintre ultimele țări din Europa care nu are o asemenea legislație.

Putem spera la o primă inițiativă a legiuitorului de a se gândi la elaborarea, în perspectivă, a unui cod contravențional was last modified: mai 24th, 2016 by Mircea Ursuța

Despre autor:

Mircea Ursuța

Mircea Ursuța

Este doctor în drept, lector la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, lector la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Județului Bihor și consilier al Baroului Bihor din 2011.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter