Conferință Invitație la conferința cu tema „Infracțiunile economice”

540       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Invitație la conferința cu tema „Infracțiunile economice” 📅 02 noiembrie 2016 București Invitație la conferința cu tema „Infracțiunile economice”

Data 02 noiembrie 2016
Locația Universitatea Româno - Americană, Bd Expoziției, nr. 1B

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Miercuri, 2 noiembrie 2016, începând cu ora 10.00, la Universitatea Româno – Americană, Bd Expoziției, nr. 1B, București, va avea loc conferința “Înfracțiunile economice din dublă perspectivă: civilă și penală”.

Dreptul penal al afacerilor este o materie interdisciplinară și acest lucru nu trebuie ignorat nici de penaliști, nici de civiliști, altfel existând riscul unor interpretări deformate, cu consecințe grave pentru cei care suportă efectele aplicării normei penale.

Conferința “Infracțiuni economice” are ca scop prezentarea integrată a unor teme de drept penal al afacerilor, astfel încât participanții, penaliști sau civiliști (comercialiști), să se familiarizeze cu noțiuni fundamentale de drept economic, respectiv de drept penal, care să îi ajute în interpretarea acelei norme de drept penal a cărei dispoziție face trimitere, explicit sau implicit, la noțiuni de drept economic.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Pentru prima dată, temele abordate vor fi prezentate atât de specialiști ai dreptului penal, cât și de specialiști ai dreptului comercial, într-o prezentare interactivă în care lectorii de drept penal se vor intercala cu cei de drept comercial.

Conferința va fi co-moderată de către cunoscuți teoreticieni și practicieni ai dreptului penal, respectiv ai dreptului comercial, alături de o serie de invitați de marcă, specialiști ai unor discipline din cadrul celor două ramuri majore ale dreptului.

Benficiile participanților:

Cunoști ambele perspective asupra infracțiunilor economice: atât cea comercială cât și cea penală, pentru a înțelege toate implicațiile reglementării legale;
• Aprofundezi noțiuni de bază din domeniul economic și penal, cu ajutorul celor mai importanți specialiști ai domeniului,
• Asiști, pentru prima oară, la dialogul între civiliști și penaliști pe tema infracțiunilor economic,
• Eviți erorile de interpretare ce pot deriva din insuficienta cunoaștere a noțiunilor economice și a mecanismelor specifice acestui domeniu.

Agenda evenimentului:

09.30 – 10.00 – Welcome coffee. Înregistrarea participanților
10.00 – 11.30 – Sesiunea I de dezbateri
11.30 – 12.00 – Pauză de cafea
12.00 – 13.30 – Sesiunea II de dezbateri
13.30 – 14.30 – Prânz
14.30 – 16.00 – Sesiunea III de dezbateri
16.00 – 16.30 – Pauză de cafea
16.30 – 17.30 – Sesiunea IV de dezbateri

Speakerii evenimentului

Moderatori:

• Lector univ. dr. Petruț Ciobanu, avocat (Universitatea din București)
• Lector univ. dr. Sebastian Bodu MBA, avocat (Universitatea Româno-Americană)- “Poate instanța penală să constate încetarea plăților debitorului bancrutar fraudulos?
• Prof. univ. dr. Radu Catană, avocat (Universitatea Babeș Bolyai)

Lectori:

• Lector univ. dr. Sorin David, avocat (Universitatea din București) – “Conflictul de interese și sancționarea sa penală în contextul Legii nr. 31/1990 privind societățile
• Prof. univ. dr. Simona Gherghina, avocat (Universitatea din București) – “Umbra lungă a penalului: efectele indirecte ale Controlului Curții de Conturi asupra Achizițiilor publice
• Conf. univ. dr. Lavinia Tec, avocat (Universitatea de Vest) – “Abuzuri de bunuri sociale
• Avocat Partener al “Țuca Zbârcea & Asociații”, Dan Borbely – “Limitarea activităților economice prin aplicarea pedepselor complementare: între prevenirea infracțiunilor și siguranța circuitului civil
• Avocat Partener “Voicu & Filipescu”, Florin Duțu – “ANAF – organ de sesizare penală
• Prof. univ. dr Mihai Adrian Hotca, avocat (Universitatea Nicolae Titulescu) – “Probleme de Drept privind Evaziunea Fiscala
• Conf. univ. dr. Norel Neagu, avocat (Universitatea Nicolae Titulescu)
• Procuror Elena Hach din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov, în prezent membru în Plenul Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor
• Conf. univ. dr. Constantin Duvac, avocat, ( Prodecan, Universitatea Româno-Americană)

ÎNSCRIERI:
Taxa de 350 LEI + TVA Early Booking (până la 21 octombrie 2016)
Taxa de 450 LEI + TVA Late Booking (din 22 octombrie 2016)

În preț sunt incluse următoarele:
• voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din atelierele practice viitoare Wolters Kluwer*,
• voucher iDrept Expert (acces 30 zile),
• voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.

Nota: În cazul neprezentării nenotificate în scris la adresa de mail conferintele [at] universuljuridic.ro, cu minim 3 zile înainte de desfășurarea evenimentului, suma achitată poate fi realocată, fără a se restitui, pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer Romania. Realocarea către alt eveniment este posibilă o singură dată, pe o perioadă de 3 luni.

*Voucher-ul de 100 ron oferit pentru evenimentele viitoare poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la care îl primiți.

Invitație la conferința cu tema „Infracțiunile economice” was last modified: octombrie 27th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter