Ionel Oprea: Grija numărul unu pentru o națiune trebuie să fie grija față de copii

7 iun. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 519
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ionel Oprea – adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul – drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap – a declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 1 iunie 2016, cu tema Protecția și apărarea drepturilor fundamentale ale copilului prin instituția Avocatului Poporului:

Grija numărul unu pentru o națiune trebuie să fie grija față de copii. De ce ne detașăm și-i privim pe copii de parcă n-am fi noi? Noi am fost copii. Noi am ajuns… Noi suntem acei copii care am crescut. Copiii aceia trebuie să conducă țara asta, națiunea, destinele unei națiuni. Dacă nu-i formăm cum trebuie…

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Mie îmi place să compar copiii cu niște răsaduri. Gândiți-vă la un om care are un solar și-și pregătește recolta de legume: dacă răsadul nu este bun, nu va avea nici recoltă bună. Așa și o națiune: Dacă nu are grijă de copiii ei și îi lăsăm pe viitorii părinți fără să fie informați, fără să fie educați, fără să aibă niciun sprijin… Atenție, nu zic sprijin în sensul de pomană din partea statului, pentru că nu poți să rupi o parte a societății, care să muncească și să creeze acea plus-valoare din care să mănânce și alții care nu știu decât să facă copii și să fie needucați, să-i lase de izbeliște prin maternități, prin spitale, prin canele, pe unde or fi.

Ci vorbesc de o construcție sănătoasă a unei societăți responsabile, cu niște factori politici responsabili, pricepuți.

Acum eu mă îndrept către sfârșitul mandatului și am și o anumită vârstă și am căpătat o anumită experiență, am văzut multe. Dar nu cred că ține cont cineva de ceea ce zic eu – cineva din domeniul politic. Aș pune pe lista viitorilor parlamentari doar pe cei pricepuți în a face legi, în a avea – eu știu – grijă de destinele acestei țări cu atâta profesionalism și responsabilitate și dragoste…

👍Vezi EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 16 – Ionel Oprea: Protecția și apărarea drepturilor fundamentale ale copilului prin instituția Avocatului Poporului

Ionel Oprea: Grija numărul unu pentru o națiune trebuie să fie grija față de copii was last modified: noiembrie 3rd, 2017 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter