József Horváth: Pot să spun că dirijorul este judecătorul actului artistic, al muzicii, care conduce și judecă în timp real ce se întâmplă și conduce într-o anumită direcție, ca să se întâmple ceea ce dorește să creeze.

13 iul. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 308

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

József Horváth: Bună ziua, sărut mâinile!

Aș dori să corectez puțin prezentarea: Nu sunt directorul operelor din Cluj, ci sunt dirijor care lucrez la cele două opere din Cluj – la Opera Română și Opera Maghiară. La Opera Maghiară lucrez de 17 ani, iar la Opera Română de 11 ani.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Și acum, ca să trec la a încerca să răspund la această întrebare destul de sofisticată la prima vedere, sper să nu greșesc dacă spun că în sistemul juridic nu poate fi aceeași persoană și avocat, și judecător. E adevărat asta, nu? Aceeași persoană nu poate fi în același timp și avocat, și judecător. Dirijorul pot să spun că este avocatul compozitorului, pentru că reprezintă interesele și intențiile notate de compozitor în partitură. În același timp, pot să spun că dirijorul este judecătorul actului artistic, al muzicii, care conduce și judecă în timp real ce se întâmplă și conduce într-o anumită direcție, ca să se întâmple ceea ce dorește să creeze. Cred că aceasta este o posibilă legătură între lumea juridică și dirijat.

Cornel Dărvășan: Dle Horváth József, când veți veni pentru prima dată la București, în calendarul care vă stă la dispoziție anul acesta, ca să știm? Poate venim să vă vedem pe anumite scene ale țării.

József Horváth: Mulțumesc. În data de 20 august voi dirija concertul de deschidere al Festivalului Johann  Strauss, care va avea loc la Ateneu, în fruntea Filarmonicii George Enescu. După aceea, în luna octombrie voi dirija la Orchestra Radio și, dacă lucrurile merg bine, la anul, în luna iunie, voi avea încă un concert la București, tot la Orchestra Radio, o simfonie de Mendelssohn, Lobgesang, care se pare că încă nu a fost cântată la București, va fi o primă audiție aceste lucrări vocal-simfonice.

Aș dori, pe această cale, ca să nu mă lungesc, să vă mulțumesc pentru invitație și pentru că ați considerat că activitatea mea este demnă de a fi prezentată în această revistă. Mulțumesc și vă îndemn, vă încurajez să consumați cât mai multă muzică live, să mergeți la concerte, la spectacole de operă, pentru că nu se poate compara trăirea și experiența muzicii live cu o înregistrare. Mulțumesc.

József Horváth: Pot să spun că dirijorul este judecătorul actului artistic, al muzicii, care conduce și judecă în timp real ce se întâmplă și conduce într-o anumită direcție, ca să se întâmple ceea ce dorește să creeze. was last modified: iulie 14th, 2017 by Jozsef Horvath

Recomandări

Despre autor:

Jozsef Horvath

Jozsef Horvath

Este dirijor la Opera Română din Cluj și Opera Maghiară din Cluj.

Abonează-te la newsletter