La ora actuală, pe rolul unui executor sunt dosare de executare care se execută după patru coduri

7 Mar 2016
1 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 557
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul Ionuț Octavian Sandu – vicepreședintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din România – a declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 2 martie 2016:

Centrul Național de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești este foarte necesar, având în vedere că sunt foarte multe modificări legislative care intervin. La ora actuală, pe rolul unui executor sunt dosare de executare care se execută după patru coduri: cel de la 1865; cel publicat în 2012; cel în care s-a aplicat modificarea NCPC prin care executorul putea să dea încuviințarea executării silite; și cel de-al patrulea, în care executorul nu mai poate da încuviințarea executării silite. Ne trebuie o pregătire profesională cu privire la aplicarea legii în timp, cu privire la modificările legislative, căror dosare li se aplică, ținând cont de faptul că avem art. 24-27 NCPC privitoare la aplicare în timp a legii procesual civile și prevăd că se aplică doar dosarelor începute sub imperiul acelei legi. Toate aceste modificări legislative fac necesară existența unui Centru de Pregătire foarte performant pentru a putea ține pasul cu acestea și pentru a putea veni în întâmpinarea executorilor judecătorești cu materiale de calitate, cu explicații concrete, pentru a putea face față acestor modificări.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Ne pregătim cu toții – atât noi, executorii judecătorești, cât și practicienii în insolvență, executorii și notarii, cei care vor putea fi administratori de procedură – pentru intrarea în vigoare a legii insolvenței persoanei fizice, care este o lege cu totul nouă.

👍Vezi și: EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” – Executarea silită, provocări și perspective

La ora actuală, pe rolul unui executor sunt dosare de executare care se execută după patru coduri was last modified: martie 5th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter