S-a lansat Curtea de Arbitraj Internațional București

3 Noi 2016
1 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 5 (1 votes, average: 1,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 575

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea de Arbitraj Internațional București (BIAC), o nouă curte de arbitraj independentă în România, a fost lansată pe data de 2 noiembrie sub auspiciile Camerei de Comerț Americane în România (AmCham România).

Noua curte de arbitraj își propune să ofere asistență oamenilor de afaceri, precum și companiilor multinaționale care activează în România, cu privire la soluționarea oricăror tipuri de litigii contractuale intervenite între părțile care desfășoară activități în România, inclusiv ale părților care au încheiat contracte în altă limbă decât limba română.

Curtea de Arbitraj Internațional București este rezultatul a trei ani de muncă, combinând aspecte practice, negocieri și muncă de convingere și suntem siguri că aceasta va reprezenta o alternativă viabilă în raport cu actualele instituții de arbitraj locale și internaționale”, a menționat Anda Todor, membru al Consiliului Director al AmCham România.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Regulile de arbitraj ale BIAC au la bază un mix de “bune practici”, care decurg din diverse reguli de arbitraj internaționale precum cele ale UNCITRAL, LCIA, CPI și AAA /ICDR, acestea făcând referire și adoptând și Ghidul Asociației Internaționale a Avocaților privind conflictele de interese în arbitraj comercial internațional și Regulile Asociației Internaționale a Avocaților privind obținerea de probe în arbitrajul comercial internațional.

BIAC este una dintre puținele curți de arbitraj din Europa centrală și de est care implementează cerințele referitoare la „Reprezentare egală în arbitraj”, ceea ce determină curtea să se angajeze să îmbunătățească profilul și reprezentarea femeilor în arbitraj.

Conferința de lansare a BIAC a avut loc în data de 2 noiembrie 2016

Recent, BIAC a numit în funcția de Președinte Onorific un cunoscut arbitru internațional, doamna Annet van Hooft. Doamna van Hooft are o vastă experiență în arbitraj, folosind diverse reguli de arbitraj, inclusiv ale Curții Internaționale de Arbitraj (ICC), ale Camerei de Comerț din Stockholm (SCC) și ale Organizației Mondiale a Drepturilor de Proprietate (WIPO), ca de altfel și în procedurile de arbitraj ad hoc.

„BIAC este o inițiativă extraordinară, care va contribui la soluționarea litigiilor prin intermediul arbitrajului, atât în România, cât și în Europa centrală și de est. Această instituție are toate premisele pentru a deveni un proiect de succes: un set de reguli bine definite, administratori cu experiență și nu în ultimul rând, sprijinul comunității de afaceri reprezentată de AmCham România și nu numai”, a declarat Annet van Hooft, Președinte Onorific BIAC.

Legături relevante

Site-ul Curții de Arbitraj Internațional București

Sursa informației

S-a lansat Curtea de Arbitraj Internațional București was last modified: noiembrie 3rd, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter