Lansarea site-urilor dedicate proiectelor europene ale PÎCCJ – SIPOCA53 și SIPOCA54​

31 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 537

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 30 ianuarie 2018, Ministerul Public a anunțat lansarea website-urile www.sipoca53.ro și www.sipoca54.ro, platforme on-line dedicate proiectelor europene SIPOCA 53„Întărirea capacității Ministerului Public de punere în aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale în domeniul audierilor” și SIPOCA 54„Întărirea capacității Ministerului Public de punere în executare a unor procedee probatorii vizând perchezițiile informatice”.

Astfel, conceperea și dezvoltarea paginilor web ale proiectelor, cu interfață de administrare on-line, reprezintă una dintre activitățile de informare și publicitate asumate prin contractele de finanțare. Cele două website-uri au ca principal obiectiv prezentarea în mod transparent și complet a proiectelor precum și a activităților desfășurate în cadrul acestora.

În conceperea celor două pagini web, echipele de proiect au avut în vedere, pe lângă componenta transparenței activităților și a informării opiniei publice, și pe cea interacțiunii cu utilizatorii, care pot adresa întrebări sau formula sugestii prin intermediul formularului de contact sau direct pe contul de Facebook al Ministerului Public. În plus, persoanele care doresc să afle noutăți legate de stadiul implementării proiectelor SIPOCA 53 și SIPOCA 54 se pot abona prin intermediul formularului de newsletter.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Proiectul SIPOCA 53 are ca obiectiv întărirea capacității Ministerului Public în ceea ce privește audierile realizate conform prevederilor noilor coduri, prin crearea unui sistem IT performant ce va fi utilizat în această materie. În cadrul proiectului, se va dezvolta un sistem IT care va sprijini activitatea de management al cauzelor la nivelul parchetelor și va contribui astfel la eficientizarea si modernizarea metodelor de lucru utilizate în cadrul activității de urmărire penală, mai exact în materia audierilor. Valoarea totală a proiectului SIPOCA 53 este de 54.785.517,47 lei, sumă defalcată după cum urmează: 46.010.993,85 lei – fonduri europene nerambursabile FSE (Fondul Social European), reprezentând 83,98386284% din bugetul total eligibil al proiectului și 8.774.523,62 lei – contribuție proprie de la bugetul de stat, reprezentând 16,01613716% din bugetul total eligibil al proiectului. Grupul țintă al proiectului SIPOCA 53 îl reprezintă 600 de procurori, grefieri și 70 de specialiști IT din cadrul
Ministerului Public.

Proiectul SIPOCA 54 are ca principal întărirea capacității Ministerului Public în aria perchezițiilor informatice, în acord cu prevederile noilor coduri, prin introducerea unui set unitar de metodologii de lucru, formarea profesională specializată a personalului și dotarea cu echipamente și aplicații informatice. Valoarea totală a proiectului SIPOCA 54 este de 14.056.846, 79 lei, sumă defalcată după cum urmează: 11.805.482, 93 lei – fonduri europene nerambursabile FSE (Fondul Social European), reprezentând 83,98386284% din bugetul total eligibil al proiectului și 2.251.363,86 lei – contribuție proprie de la bugetul de stat (16,01613716% din bugetul total eligibil al proiectului). Grupul-țintă al proiectului SIPOCA 54 este compus din 55 de specialiști (participanți unici) în aria perchezițiilor informatice și constatărilor tehnico-științifice, angajați ai Ministerului Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism), care vor beneficia de formare profesională în vederea creșterii calității și performanței instituționale la nivelul sistemului judiciar. Durata de implementare a proiectelor care au demarat pe data 27 iulie 2017 este de 36 de luni.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta și:

– pagina de web a proiectului SIPOCA 53 – www.sipoca53.ro;
– pagina de web a proiectului SIPOCA 54 – www.sipoca54.ro.

Sursa informației

Lansarea site-urilor dedicate proiectelor europene ale PÎCCJ – SIPOCA53 și SIPOCA54​ was last modified: ianuarie 31st, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter