Statutul deputaţilor şi al senatorilor – modificări (Legea nr. 33/2018)

22 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 278

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
Legea nr. 96/2006
(rep. M. Of. nr. 49 din 22 ianuarie 2016; cu modif. ult.)
Legea nr. 33/2018
(M. Of. nr. 55 din 18 ianuarie 2018)
– modifică: art. 41 alin. (1) și partea introductivă a alin. (3)

În M. Of. nr. 55 din 18 ianuarie 2018, a fost publicată Legea nr. 33/2018 pentru modificarea art. 41 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor (rep. M. Of. nr. 49 din 22 ianuarie 2016; cu modif. ult.).

În continuare, vom prezenta modificările aduse Statutului deputaților și al senatorilor prin Legea nr. 33/2018.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

 

Art. 41 alin. (1) și partea introductivă a alin. (3) din Statutul deputaților și al senatorilor (modificat prin Legea nr. 33/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 41 alin. (1) și (3) prevedeau:

„Art. 41 („Diurna de deplasare și cheltuielile de cazare”)

(1) Deputații și senatorii prezenți la lucrările Parlamentului, care nu au domiciliul în municipiul București sau în județul Ilfov, primesc o diurnă de deplasare, pe zi, de 2% din indemnizația lunară brută prevăzută pentru deputat sau senator.

(…)

(3) De diurna prevăzută la alin. (1) și dreptul de decontare a cazării în teritoriu, în unități de primire turistice cu clasificare de cel mult 4 stele, sau de compensare a cheltuielilor de cazare prin acordarea a 2% din indemnizația lunară brută pentru fiecare noapte beneficiază deputații sau senatorii care:

a) efectuează deplasări în țară din însărcinarea președintelui Camerei Deputaților sau al Senatului, a birourilor permanente ale celor două Camere, a birourilor comisiilor permanente sau a liderilor grupurilor parlamentare;

b) nu domiciliază în circumscripțiile electorale în care au fost aleși, pe timpul deplasării în aceste circumscripții, în vederea îndeplinirii activităților legate de desfășurarea mandatului;

c) deputații care reprezintă organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, care se deplasează în alte localități din țară, în afara celei de domiciliu, pentru activitățile legate de exercitarea mandatului”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. unic din Legea nr. 33/2018, la art. 41 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, alin. (1) și partea introductivă a alin. (3) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(1) Deputații și senatorii prezenți la lucrările Parlamentului, care nu au domiciliul în municipiul București sau în județul Ilfov, primesc o diurnă de deplasare al cărei cuantum este stabilit prin hotărârea birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

(…)

(3) De diurna prevăzută la alin. (1) și dreptul de decontare a cazării în teritoriu, în unități de primire turistice cu clasificare de cel mult 4 stele, sau de compensare a cheltuielilor de cazare într-un cuantum stabilit prin hotărârea birourilor permanente reunite ale celor două Camere beneficiază deputații sau senatorii care:”.

Statutul deputaților și al senatorilor – modificări (Legea nr. 33/2018) was last modified: ianuarie 21st, 2018 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter