Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici – sesizare de neconstituționalitate

4 dec. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 263

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Data sesizării de neconstituționalitateLegea supusă controlului de neconstituționalitate
4 decembrie 2017Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici

 

Potrivit celor publicate pe site-ul Președinției României (www.presidency.ro), la data de 4 decembrie 2017, Președintele a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Din cererea adresată Curții se reține faptul că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici vizează abrogarea suspendării raportului de serviciu al funcționarului public ca urmare a trimiterii în judecată, introducerea posibilității de delegare a competenței de organizare a concursului pentru ocuparea funcțiilor publice prin ordin al Președintelui ANFP, transformarea unei funcții de nivel inferior pentru a corespunde studiilor și/sau vechimii funcționarului public de conducere.

Prin conținutul normativ, legea menționată contravine prevederilor art. 1 alin. (3) – (5), art. 16 alin. (1) și art. 54 alin. (2) din Constituție.

Pentru a vedea conținutul cererii vizitați site-ul Președinției României (www.presidency.ro).

Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici – sesizare de neconstituționalitate was last modified: decembrie 5th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter