Livia Doina Stanciu, Varga Attila și Marian Enache sunt noii judecători ai Curţii Constituţionale

13 Iul 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 850
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Astăzi, 13 iulie 2016, la Palatul Cotroceni, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcția de judecător al Curții Constituționale a doamnei Livia Doina Stanciu, a domnului Varga Attila și a domnului Marian Enache.

Vă prezentăm discursul președintelui României, domnul Klaus Iohannis:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Domnule Președinte al Camerei Deputaților,
Domnule Vicepreședinte al Senatului,
Domnule Viceprim-ministru,
Stimați judecători și foști judecători ai Curții Constituționale,

Constituția României face din Curtea Constituțională garantul supremației sale. În cei 25 de ani de când există, Curtea Constituțională s-a dovedit eficientă în promovarea valorilor fundamentale consacrate de Constituție. Ea a contribuit la explicarea și punerea în aplicare a unor principii de bază ale constituționalismului modern, cum ar fi cooperarea loială între autoritățile publice, protejarea cetățenilor de orice amenințări la adresa drepturilor și libertăților lor și, mai ales, întărirea integrității și a transparenței în viața politică. Deseori, Curtea a fost un facilitator pentru racordarea sistemului normativ și chiar a vieții publice din România la valorile și principiile juridice promovate în spațiul european și internațional.

Dacă Președintele României are rolul constituțional de a veghea la respectarea Legii Fundamentale, Curții Constituționale îi revine îndatorirea de a proteja și promova statul de drept și democrația constituțională cu scopul ultim de a asigura protecția drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

Urez succes în activitate judecătorilor constituționali care au depus jurământul astăzi.

Vă doresc tuturor să contribuiți la conturarea Curții Constituționale ca un pol de stabilitate în arhitectura constituțională a statului, inclusiv prin jurisprudență clară, coerentă și predictibilă. Vă îndemn să aveți permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism și independență și am toată convingerea că veți onora cu demnitate magistratura care vă este încredințată! Felicitări și succes noilor judecători ai Curții Constituționale a României!”

Sursa informației

Livia Doina Stanciu, Varga Attila și Marian Enache sunt noii judecători ai Curții Constituționale was last modified: iulie 13th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter