Liviu-Bogdan Ciucă: Drumul de la o idee la lege poate să fie lung, sau mai scurt decât vă puteți imagina

14 Apr 2016
3 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 5 (3 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 431
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă – Președintele Comisiei Juridice, de disciplină și imunități, Camera Deputaților, Parlamentul României– a declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 13 aprilie 2016, cu tema „Rolul Comisiei Juridice în Parlamentul României”:

Drumul de la o idee la lege poate să fie lung sau mai scurt decât vă puteți imagina. Am avut experiența de a mă lupta, împreună cu ceilalți colegi, timp de opt ani de zile, ca un proiect de lege să devină lege. Am avut și experiența fericită să constat că în două, maxim trei luni de zile un proiect de lege să devină act normativ aplicabil și de respectat. Cred că ține și de context, de temă, de subiectul pe care îl abordăm și de modalitatea în care reglementăm. Ține puțin și de strategie, am învățat-o târziu. Dacă ești un tip egoist și vrei tu să apari singur inițiator, șansele sunt aproape zero ca inițiativa ta să devină lege.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Dar dacă știi să prezinți proiectul tuturor grupurilor parlamentare, să convingi din toate grupurile parlamentare să semneze inițiativa, șansele cresc considerabil și dispare și orgoliul sau invidia politică, electorală care este una dintre lucrurile rele care ni se întâmplă în activitatea parlamentară.

👍Vezi EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 12 – Liviu-Bogdan Ciucă – Rolul Comisiei Juridice în Parlamentul României

Liviu-Bogdan Ciucă: Drumul de la o idee la lege poate să fie lung, sau mai scurt decât vă puteți imagina was last modified: noiembrie 3rd, 2017 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter