Lumea se schimbă

14 Noi 2016
4 voturi, medie: 1,50 din 54 voturi, medie: 1,50 din 54 voturi, medie: 1,50 din 54 voturi, medie: 1,50 din 54 voturi, medie: 1,50 din 5 (4 votes, average: 1,50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1175

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Alegerile din Republica Moldova au ținut capul de afiș al weekend-ului care abia s-a încheiat. Moldovenii au stat la cozi interminabile la București pentru a putea vota. Cozi au fost și în raioanele din vecinătatea Nistrului, acolo unde au venit să voteze românii din Transnistria.

Unimedia.info, citată de HotNews notează: „Cozi interminabile la secțiile de votare din Varnița (raionul Anenii Noi), destinate alegătorilor din stânga Nistrului. Încă de la primele ore ale dimineții, mii de oameni au venit în mod organizat, cu microbuzele, pentru a vota în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova”.

În Republica Moldova, la ora prânzului, prezența la vot era superioară celei din ziua alegerilor precedente.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

„Vom câștiga cu o diferență mare”– declara după vot Igor Dodon agenției Unimedia.info. Rezultatul votului de duminică va pecetui pentru următorii ani soarta Republicii Moldova. Moldova alege pentru o apropiere de Europa sau de Rusia.

Peste ocean, în SUA, zeci de mii de americani au participat sâmbătă la proteste față de victoria republicanului Donald Trump în cursa prezidențială, pentru a patra zi consecutivă, scrie The Associated Press.

Hillary Clinton, învinsă de Donald Trump în alegerile prezidentiale desfășurate marți, l-a acuzat sâmbată pe șeful FBI că a dat o lovitură campaniei sale, când a anunțat că a descoperit noi e-mailuri, au informat mai multe media americane, potrivit Agerpres.

Liderul UKIP, Nigel Farage, l-a vizitat sâmbată seara pe președintele ales al SUA, Donald Trump, în penthouse-ul său din Trump Tower, după ce a sugerat că ar putea să reprezinte o punte pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale dintre Londra și Washington. Farage a postat și o poză în care zâmbește alături de Donald Trump și a criticat-o dur pe Theresa May pentru declarațiile sale cu privire la prezidențiabilul republican, transmite News.ro, citând Reuters.

Victoria lui Trump e privită cu încredere și de lidera Frontului Național din Franța.

„În mod clar, victoria lui Donald Trump este o cărămidă în plus la emergența unei noi lumi menită să înlocuiască o veche ordine mondială”, a subliniat președinta partidului Frontul Național, în cadrul unei apariții controversate la BBC, într-o emisiune politică importantă în Marea Britanie, arătând că vede în această victorie un semn favorabil pentru candidatura sa în alegerile prezidențiale din Franța, în 2017.

Ecourile victoriei lui Trump nu s-au stins și se așteaptă noi reacții din partea unor lideri europeni la această victorie surprinzătoare.

Revenind în actualitatea românească, acolo unde țara este amenințată de un val de frig și ninsori, consemnăm debutul campaniei electorale.

Weekendul ne-a adus și o declarație a ministrului justiției, Raluca Prună, care  a afirmat vineri că „în mandatul său nu va propune o lege a grațierii” ca răspuns la declarațiile reprezentanților Sindicatului Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor la o dezbatere despre instituirea mecanismului compensatoriu în zile considerate executate din pedeapsă pentru condițiile de detenție necorespunzătoare, scrie Agerpres.

Și pentru că e luni și e început de săptămână, anunțăm un eveniment despre care am aflat din Universul Juridic: Conferința internațională francofonă a doctoranzilor în drept penal, organizată de Școala doctorală a Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Institutul de științe penale din Bordeaux, Franța, cu tema „Prevenirea și combaterea terorismului prin mijloace de drept penal”, fiind invitați să participe tinerii penaliști francofoni. Aceasta va avea loc la Iași, în perioada 14-17 decembrie.

Bună dimineața!

Lumea se schimbă was last modified: noiembrie 13th, 2016 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter