Luna schimbărilor

8 nov. 2016
3 voturi, medie: 2,33 din 53 voturi, medie: 2,33 din 53 voturi, medie: 2,33 din 53 voturi, medie: 2,33 din 53 voturi, medie: 2,33 din 5 (3 votes, average: 2,33 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1433

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Știrea începutului de săptămână vine din justiție. Agerpress notează că: „procurorul Marius Bogdan Bulancea a primit, luni, avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru funcția de șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA)”.

Despre adjunctul acestuia aflăm dintr-o altă știre consemnată de DC News: „Procurorul Silviu Paul Dumitriu a primit, luni, avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru funcția de șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA)”.

Și pentru că ne apropiem de decembrie și vom aniversa curând zilele Revoluției, fără a cunoaște încă toți vinovații, „procurorii studiază la Senat stenogramele din dosarul Revoluției”-  aflăm de la news.ro

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Mediafax redă și o declarație a procurorului general, Augustin Lazăr: „Toate documentele care pot clarifica situația de fapt de la Revoluție trebuie declasificate”.

Senatul României a dezbătut ieri Inițiativa cetățenească privind revizuirea Constituției, semnată de circa trei milioane de români cu drept de vot. Inițiativa cetățenească, scrie Agerpres, „vizează modificarea art. 48, alin. (1) din Constituție („Familia”), care stipulează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți”.

Aceelași Senat „a adoptat tacit majorarea valorii punctului de pensie la 40% din venitul mediu brut de la 1 ianuarie 2017 și la 45%, începând cu data de 1 iulie 2017, majorarea pensiilor foștilor membri ai cooperativelor agricole din agricultură, la 500 de lei. Propunerile aveau termen de dezbatere data de 2 noiembrie. Proiectele vor merge la Camera Deputaților ca for decizional”, scriu ziariștii de la DC News.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost judecat mai devreme decât se știa și a primit o sentință nefavorabilă. Liviu Dragnea a spus că va folosi toate căile legale și că se gândește să se adreseze Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) după ce va primi motivarea sentinței prin care a fost condamnat în dosarul „Referendumul” – menționează DC News.

Ministerul Finanțelor propune un nou pachet pentru simplificarea, creșterea transparenței bugetare și modernizarea sistemului de administrare a taxelor și impozitelor – scrie Universul Juridic.

Aceelași portal prezintă și textul integral al Apelului UNBR adresat Ministerul Justiției privind propunerea de modificare a modului de acces în profesia de avocat.

Ultima știre aparține publicației apnews.com. Cântărețul Bob Dylan va accepta premiul Nobel pentru literatură câștigat anul acesta, informează Academia Suedeză. Acesta va participa la festivitatea programată pentru luna decembrie.

Bună dimineața!

Luna schimbărilor was last modified: noiembrie 7th, 2016 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter