MAE. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG)

15 mai 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 538

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa în data de 16 mai 2017, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG).

Miniștrii pentru afaceri europene vor discuta pe marginea agendei viitorului Consiliu European din 22-23 iunie 2017, pe care figurează:

-subiecte referitoare la migrație;
-securitate și apărare;
-ocuparea forței de muncă;
-creștere economică și competitivitate;
-relații externe.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

De asemenea, reuniunea CAG va avea în vedere și urmărirea implementării măsurilor adoptate în cadrul Consiliului European din martie 2017, în contextul eforturilor de asigurare a eficientizării deciziilor în plan european și a asigurării transpunerii lor în practică, în beneficiul cetățenilor europeni.

Un alt punct pe agendă vizează prezentarea de către Comisia Europeană a acțiunilor întreprinse ca urmare a Cărții albe privind viitorul UE.

Totodată, în data de 15 mai 2017, ministrul delegat, Ana Birchall va avea o serie de întrevederi cu funcționari români care activează în cadrul instituțiilor europene, cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Ilze Juhansone, și cu secretarul general al Consiliului UE, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, în pregătirea Președinției României a Consiliului UE.

În perspectiva dezbaterilor pe acest subiect, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a precizat că „pentru a răspunde mizelor președinției României în 2019 este necesar să fim conștienți că toți factorii angajați în acest proces trebuie să își desfășoare activitatea în ritm accelerat. În paralel cu pregătirile interne, România derulează și în plan extern un proces de coordonare sistematică cu alte state membre, dar și cu instituțiile europene, în vederea asigurării unui mandat de succes”.

MAE. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) was last modified: mai 15th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter