Măsura de siguranţă a obligării la tratament medical. Făptuitor medic. Recurs calificat în contestaţie. Asigurarea dreptului la apărare. (Art. 245 C.pr.pen. Art. 109 C.pr.pen.)

18 Aug 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 433
  • Codul de procedură penală: art. 109
  • Codul de procedură penală: art. 245

Faptul că expertiza în cauză a recomandat aplicarea măsurii de siguranță a obligării la tratament medical, fără a face aprecieri asupra periculozității sociale a persoanei examinate – nu înseamnă că a fost efectuată cu nerespectarea dispozițiilor legale în materie, nu înseamnă că este nelegală sau că ar fi afectată de vreo nulitate, care să îi anuleze puterea probatorie.

Aceasta deoarece, legea stabilește care sunt, în genere, obiectivele principale ale unei astfel de expertize, fără a stabili, cu titlu obligatoriu aceste obiective, dat fiind și specificul activității, particularitățile fiecărui caz în parte, medicii comisiei fiind cei în măsură a stabili dacă se impune sau nu a face aprecieri cu privire la anumite aspecte – periculozitate, măsuri de siguranță, etc.

(C. Ap. Cluj, S. pen. și de min., dec. pen. nr. 155 din 8 aprilie 2014)


 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Măsura de siguranță a obligării la tratament medical. Făptuitor medic. Recurs calificat în contestație. Asigurarea dreptului la apărare. (Art. 245 C.pr.pen. Art. 109 C.pr.pen.) was last modified: august 18th, 2016 by Redacția ProLege

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter