UNBR solicită să se prevadă expres în Proiectul Codului Fiscal că activitatea avocaților nu este o activitate dependentă

21 Mai 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 836

Despre

  • Memoriu
  • Proiectul Codului Fiscal
  • Activitate dependentă

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pe site-ul UNBR a fost publicat, în data de 20 mai 2015, un comunicat prin care Uniunea argumentează solicitarea expresă ca în procedura de adoptare a Proiectului Codului Fiscal să fie prevăzut expres că activitatea pe care avocații o desfășoară în modalitățile de exercitare a profesiei reglementate de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat și Statutul Profesiei de avocat nu poate fi tratată ca „activitate dependentă” în sensul art. 7 pct. 1 din Proiectul Codului Fiscal în forma adoptată de Senat.

Memoriul va fi înaintat și tuturor avocaților parlamentari, cu rugămintea de a examina argumentele invocate pentru consacrarea independenței depline a avocatului, inclusiv în ceea ce privește tratamentul fiscal al activității sale profesionale, potrivit legislației specifice profesiei de avocat și constantelor dreptului european în materie.

În memoriu se menționează că „noul Cod fiscal trebuie să asigure progresul și stabilitatea sistemului fiscal românesc. Legislația fiscală nu poate ignora specificul activității avocatului în condițiile în care Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat garantează expres independența deplină a profesiei, a avocatului în exercitarea profesiei, inclusiv sub aspectul tratamentului fiscal, dar și egalitatea avocaților față de lege, indiferent de domeniul reglementării.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

(…)

Negarea caracterului de activitate independentă a avocatului, chiar sub aspect fiscal, perturbă exercitarea normală a profesiei. Este necesar ca, prin reglementările legale adoptate pentru viitor, să se precizeze că nu intră în sfera de aplicare a regulilor privind „activitatea dependentă” din punct de vedere fiscal activitatea pe care avocații o desfășoară în formele prevăzute de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat”.

Pentru a consulta memoriul accesați documentul publicat pe site-ul UNBR (www.unbr.ro).

👍Vezi și: Comunicat referitor la Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal lansat în dezbatere publică pe data de 28 aprilie 2015

UNBR solicită să se prevadă expres în Proiectul Codului Fiscal că activitatea avocaților nu este o activitate dependentă was last modified: mai 21st, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter