Metodologia de înscriere în Registrul de Asistență Judiciară a barourilor (Norma nr. 2 DCAJ)

11 nov. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 349

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 10 noiembrie 2016, pe site-ul UNBR, a fost publicată Norma metodologică nr. 2 privind cererile de înscriere în Registrul de Asistență Judiciară a unor avocați fără formă de exercitare, avocați pensionari sau avocați care nu au depus asigurarea de răspundere profesională.

Aceasta prevede, în esență:

În aplicarea art. 81 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat și art. 161 din Statul profesiei de avocat, serviciile de asistență judiciară ale barourilor vor primi, vor centraliza și vor înainta cererile de înscriere în Registrul de Asistență Judiciară către Consiliul baroului.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Consiliul baroului va aproba cererile de înscriere în Registrul de Asistență Judiciară ale avocaților care îndeplinesc dispozițiile art. 5 și art. 42 din Legea nr. 51/1995 și art. 231 din Statul profesiei de avocat, avocații pensionari care continuă activitatea nu se pot înscrie în registrul de asistență judiciară”.

Această normă se află sub semnătura dl. av. dr. Petruț Ciobanu, vicepreședinte UNBR și coordonator al Departamentului de coordonare a asistenței judiciare din cadrul UNBR.

Pentru mai multe informații, consultați sursa informației.

Metodologia de înscriere în Registrul de Asistență Judiciară a barourilor (Norma nr. 2 DCAJ) was last modified: noiembrie 11th, 2016 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter