Metodologia de stabilire a venitului reglementat, a venitului total şi a tarifelor reglementate pentru activitatea de transport al gazelor naturale, aprobată prin OPANRDE nr. 32/2014 – modificări (OPANRDE nr. 10/2017)

23 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 485

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
Metodologia de stabilire a venitului reglementat, a venitului total și a tarifelor reglementate pentru activitatea de transport al gazelor naturale
(M. Of. nr. 386 din 26 mai 2014)
OPANRDE nr. 10/2017
(M. Of. nr. 135 din 22 februarie 2017)

modifică: art. 32 alin. (4); art. 65

– introduce: Anexa nr. 3

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În M. Of. nr. 135 din 22 februarie 2017, a fost publicat OPANRDE nr. 10/2017 privind modificarea și completarea Metodologiei de stabilire a venitului reglementat, a venitului total și a tarifelor reglementate pentru activitatea de transport al gazelor naturale, aprobată prin OPANRDE nr. 32/2014.

În continuare, vom prezenta modificările aduse Metodologiei prin OPANRDE nr. 10/2017.

 

Art. 32 alin. (4) din Metodologie (modificată prin OPANRDE nr. 10/2017)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 32 alin. (4) prevedea faptul că:

„(4) Având în vedere impactul generat de aplicarea prezentei metodologii asupra clienților finali, la stabilirea tarifului de rezervare de capacitate și a celui volumetric, ANRE poate reconsidera propunerea titularului de licență de alocare a venitului total în componentă fixă și componentă volumetrică”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 32 alin. (4) dispune următoarele:

(4) Începând cu 1 octombrie 2017, componenta fixă a venitului total va crește, față de nivelul actual de 60% utilizat la stabilirea tarifelor de rezervare de capacitate, cu 5% anual, până la nivelul de 85% din venitul total”.

 

Art. 65 din Metodologie (modificată prin OPANRDE nr. 10/2017)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 65 prevedea faptul că:

„Venitul total, venitul reglementat și tarifele de transport se aprobă prin ordin al președintelui ANRE pe parcursul perioadei de reglementare, pentru fiecare titular de licență care desfășoară activitatea de transport al gazelor naturale”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 65 dispune următoarele:

Art. 65

(1) Venitul total, venitul reglementat și tarifele de transport se aprobă prin ordin al președintelui ANRE înainte și/sau pe parcursul perioadei de reglementare, pentru fiecare titular de licență care desfășoară activitatea de transport al gazelor naturale.

(2) Înainte de începerea perioadei/anului perioadei de reglementare, titularul de licență are obligația de publicare pe pagina sa de internet cel puțin a informațiilor prevăzute în anexa nr. 3”.

 

Anexa nr. 3 din Metodologie (modificată prin OPANRDE nr. 10/2017)

 

Noua reglementare

După anexa nr. 2, se introduce o nouă anexă, anexa nr. 3, având cuprinsul prevăzut în anexa la respectivul ordin.

 

Alte prevederi relevante din OPANRDE nr. 10/2017

Art. II. În termen de 10 zile lucrătoare de la data publicării respectivului ordin, titularul de licență de operare a sistemului de transport are obligația de publicare pe pagina sa de internet a informațiilor prevăzute la art. I pct. 2, utilizate la determinarea venitului reglementat, a venitului total și a tarifelor reglementate aprobate pentru activitatea de transport al gazelor naturale prin OPANRDE nr. 39/2016 privind aprobarea venitului reglementat, a venitului total și a tarifelor de transport pentru activitatea de transport al gazelor naturale prin Sistemul național de transport, publicat în M. Of. nr. 617 din 11 august 2016.

Art. III. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și titularii de licență de operare a sistemului de transport vor duce la îndeplinire prevederile respectivului ordin.

Art. IV. Respectivul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Metodologia de stabilire a venitului reglementat, a venitului total și a tarifelor reglementate pentru activitatea de transport al gazelor naturale, aprobată prin OPANRDE nr. 32/2014 – modificări (OPANRDE nr. 10/2017) was last modified: februarie 23rd, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter