Ministerul Justiției. Comunicarea către instanţele de judecată a Protocolului privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaţilor pentru furnizarea serviciilor de asistenţă judiciară

1 Feb 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 467

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 1 februarie 2018, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității adresa de răspuns a Ministerului Justiției nr. 6/93102/104539/25.01.2018 prin care informează că s-a dat curs solicitării UNBR privind comunicarea către instanțele de judecată, prin intermediul Curților de Apel în circumscripția cărora funcționează, atât a Protocolului privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară, cât și a Hotărârii nr. 180/2016 a UNBR prin care a fost aprobat Regulamentul-cadru pentru organizarea, funcționarea și atribuțiile serviciilor de asistență judiciară.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul adresei de răspuns a Ministerului Justiției, astfel cum a fost publicată de către UNBR:

 

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
MINISTERUL JUSTIȚIEI
Nr. 6/93102/104539/25.01.2018Înregistrare la UNBR: 57-DCAJ-2016/30.01.2018

Către: Domnul Av. Dr. Petruț Ciobanu
Vicepreședinte Coordonator DCAJ – UNIUNEA NAȚIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA
Str. Splaiul Independenței nr. 5, Sector 5, București

Stimate Domnule Vicepreședinte,

Având în vedere discuțiile avute în data de 4 decembrie 2017 la sediul Ministerului Justiției cu dl. Secretar de Stat Nicolae Liviu Popa, precum și adresa înregistrată sub nr. 10453912017, vă aducem la cunoștință faptul că am dat curs solicitării dumneavoastră privind comunicarea către instanțele de judecată, prin intermediul Curților de Apel în circumscripția cărora funcționează, atât a Protocolului privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară, cât și a Hotărârii nr. 180/2016 a UNBR prin care a fost aprobat Regulamentul-cadru pentru organizarea, funcționarea și atribuțiile serviciilor de asistență judiciară.

Pentru aspectele solicitate de dumneavoastră cu privire la reluarea procedurilor de completare a protocolului existent, prin introducerea Ministerului Public ca parte, urmează să facem o analiză a cadrului legislativ la nivelul Ministerului Justiției, iar rezultatul acestei analize să va fie adus la cunoștință.

Față de cele de mai sus, vă transmitem adresa înaintată Curților de Apel (fără anexe), asigurându-vă, încă odată, de preocuparea permanentă manifestată de Ministerul Justiției în legătură cu modul de acordare a asistenței judiciare din oficiu, ca parte componentă a garantării dreptului la apărare a persoanelor aflate în situații dificile.

Cu stimă,
Prof. Univ. Dr. Tudorel Toader
Ministrul Justiției

Sursa informației

Ministerul Justiției. Comunicarea către instanțele de judecată a Protocolului privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară was last modified: februarie 1st, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter