Ministerul Justiției: Data stabilită pentru trimiterea situației centralizate a observațiilor și/sau a propunerilor fundamentate de amendare a legislației (26 mai 2017)

26 apr. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 164

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului de astăzi, 26 aprilie 2017, Ministerul Justiției demarează un proces de analiză cu privire la această problematică, atât în materie penală și procesual-penală, cât și în materie civilă și procesual-civilă.

Astfel, având în vedere necesitatea asigurării stabilității și predictibilității cadrului legislativ, Ministerul Justiției intenționează organizarea a două întâlniri de lucru, la sediul său, în cadrul cărora vor fi dezbătute atât problemele identificate în materie civilă și procesual civilă, cât și cele în materie penală și procesual-penală.

Potrivit calendarului stabilit, ÎCCJ, precum și CSM și PÎCCJ au fost invitate ca, după consultarea instanțelor, respectiv a structurilor de parchet, cu privire la dificultățile cu care s-au confruntat în procesul de aplicare a noilor coduri, să transmită Ministerului Justiției, până la data de 26 mai 2017, o situație centralizată a observațiilor formulate, inclusiv, dacă este cazul, a propunerilor fundamentate de amendare a legislației.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Celelalte instituții și entități, inclusiv reprezentanții societății civile sunt invitați, de asemenea, să trimită Ministerului Justiției observații și, după caz, propuneri concrete privind cadrul legislativ supus analizei până la data de 26 mai 2017 la adresa de email dedicată acestui scop: [email protected]

Conform respectivului comunicat, datele de desfășurare a întâlnirilor de lucru urmează să fie stabilite după centralizarea observațiilor și propunerilor primite în contextul procesului de consultare.

Sursa informației

Ministerul Justiției: Data stabilită pentru trimiterea situației centralizate a observațiilor și/sau a propunerilor fundamentate de amendare a legislației (26 mai 2017) was last modified: aprilie 26th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter