Ministrul justiției a participat la inaugurarea Centrului Terapeutic pentru Femei din cadrul Penitenciarului Gherla

28 Sep 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 286

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ministrul justiției, Raluca Prună, și ambasadorul Regatului Norvegiei la București, Tove Bruvik Westberg, au inaugurat luni, 26 septembrie 2016, Centrul Terapeutic pentru Femei din cadrul Penitenciarului Gherla.

După vizitarea centrului, Raluca Prună a declarat: „Am încredere că serviciile centrului vizitat astăzi vor ajuta persoanele private de libertate să se reintegreze cu adevărat în societate la finalul executării pedepsei. Încurajez Administrația Națională a Penitenciarelor să continue dezvoltarea unor centre similare, la nivelul întregului sistem penitenciar, precum și în alte domenii, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor persoanelor deținute. Sunt convinsă că, prin activitatea depusă, Centrul Terapeutic pentru Femei Gherla va deveni un pol de expertiză și bune practici, utile întregii societăți”.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

La finalul vizitei, Tove Bruvik Westberg a declarat: „România și Norvegia au o colaborare extinsă în domeniul serviciilor corecționale. Centrul pentru femei aflate în detenție, inaugurat astăzi la Gherla, este un excelent exemplu al colaborării bilaterale și al transferului de cunoștințe. Am fost încântată să aflu de la reprezentanții penitenciarului Bredtveit din Norvegia, prezenți astăzi aici, despre contactele și experiențele valoroase stabilite și împărtășite între diverse instituții și organizații din țările noastre. Am încredere că eforturile tuturor celor implicați în înființarea acestui centru vor contribui la scopul final al acestei inițiative – reintegrarea socială a fostelor deținute.”

Centrul Terapeutic pentru Femei Gherla are ca scop acordarea de asistență persoanelor private de libertate în vederea dobândirii și exersării a noi abilități și responsabilități sociale, încurajând implicarea și participarea fiecărei deținute la propriul proces de reabilitare. Într-o unitate ultramodernă, cu 60 de spații de cazare, sunt oferite o gamă largă de servicii, cum ar fi asistarea femeilor cu tulburări de personalitate, depresie și anxietate, servicii de consiliere individuală și de grup, psihoterapie, ateliere educative specializate, precum și activități recreaționale.

Centrul a fost realizat prin intermediul unui grant, acordat de Norvegia, în valoare de 1.232.437 Euro. Asistența financiară norvegiană, oferită prin Granturile Norvegiene 2009-2014, reprezintă o sursă nerambursabilă importantă pentru susținerea nevoilor de dezvoltare a sistemului judiciar, cu un total de 20 de milioane de euro acordate după aderarea la Uniunea Europeană. Această asistență financiară face parte dintr-un program mai amplu prin care Norvegia contribuie la dezvoltarea socială și economică în Europa.

înainte și după || sursa foto

Totodată, ministrul justiției a vizitat Spitalul Penitenciar Dej care asigură asistență medicală pentru afecțiuni acute în următoarele specialități: medicina internă, boli cronice și geriatrie, cardiologie, chirurgie generală, oftalmologie, ORL, anestezie-terapie intensivă. Spitalul a fost înființat în anul 1997; în prezent, are o capacitate de 130 de locuri și asigură custodia medicală a persoanelor private de libertate (bărbați) din toate categoriile penale.

 

Sursa informației

Ministrul justiției a participat la inaugurarea Centrului Terapeutic pentru Femei din cadrul Penitenciarului Gherla was last modified: septembrie 28th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter