[UPDATE: Doamna Ana Birchall a fost propusă ministru interimar al Justiției] Ministrul Justiției a demisionat

9 Feb 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2943

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 9 februarie 2017: Doamna Ana Birchall a fost propusă ministru interimar al Justiției

Potrivit comunicatului Guvernului din data de 9 februarie 2017, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a fost propusă pentru a asigura interimatul la conducerea Ministerului Justiției. Propunerea a fost trimisă de șeful Guvernului președintelui Klaus Iohannis, odată cu demisia ministrului Florin Iordache, se precizează în comunicat.

Propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 107 alin. (3) și (4) din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare. Interimatul poate dura cel mult 45 de zile, timp în care premierul Sorin Grindeanu trebuie să facă o nouă propunere pentru titularul postului de ministru al Justiției.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Într-o postare pe pagina sa personală de Facebook, doamna Birchall a mulțumit  premierului pentru încredere și a arătat că înțelege să-și  îndeplinească  mandatul „cu profesionalism, seriozitate și echilibru”.

Îmi doresc ca alături de instituțiile care au atribuții și responsabilități în acest domeniu, de reprezentanți ai societății civile și mass media, precum și printr-un dialog transparent cu partenerii noștri externi să putem asigura bunul mers al justiției, ca o premisă fundamentală a unei democrații consolidate”- a mai adăugat doamna ministru.


9 februarie 2017: Ministrul Justiției a demisionat

Florin Iordache a anunțat că a hotărât să-și înainteze demisia din funcția de ministru al justiției. Domnul Iordache a făcut anunțul la Guvern, fără a răspunde la întrebări pe această temă – anunță HotNews.

„De când am venit la Ministerul Justiției mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministrul al justiției”, a declarat  Florin Iordache, într-un briefing de presă la Palatul Victoria – arătă Capital.

 

[UPDATE: Doamna Ana Birchall a fost propusă ministru interimar al Justiției] Ministrul Justiției a demisionat was last modified: februarie 9th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter